Duits-Nederlandse ondernemersworkshop in Kleef

Deel dit bericht

„Opdracht uitgevoerd, rekening betaald – of toch niet?“

KLEEF – Op 23 september 2014 vindt een seminar plaats voor ondernemers die grensoverschrijdend actief zijn in de Euregio Rijn-Waal. Het seminar staat in het teken van de aanpak van wanbetalers: experts uit Nederland en Duitsland lichten verschillende maatregelen en handelswijzen toe indien klanten verzuimen om de rekening te betalen. Daarbij worden concrete tips gegeven die ook aan de andere kant van de grens zullen leiden tot een correcte betaling van verleende diensten. Het seminar is een initiatief van het INTERREG IV-A project ‘2 connect Business’.

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland: per jaar wordt wederzijds voor 150 miljard euro aan goederen en diensten over de grens geleverd. Helaas zijn wanbetalers in beide landen de orde van de dag. Hoe gaat een ondernemer om met wanbetalers uit het buurland? Hoe kunnen dergelijke financiële risico’s van te voren worden vermeden? Welke specialisten houden zich hiermee bezig? Deze, en andere vragen, zullen de deskundigen van Inkasso Claahsen, GGN en STRICK − Rechtsanwälte & Steuerberater graag beantwoorden tijdens het seminar op 23 september 2014.

De bijeenkomst vindt plaats bij STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater, Siemensstraße 31 in Kleef en begint om 16.00 uur. Deelname is gratis.

Nuttige praktijkvoorbeelden
Aan de hand van talrijke praktijkvoorbeelden leggen de sprekers uit, hoe grensoverschrijdende transacties in hun werk gaan. Ook geven ze tips over mogelijke handelswijzen als het leed al is geschied. Het seminar is interactief: het geven van reacties en het stellen van vragen is uitdrukkelijk gewenst. Aansluitend kunnen de deelnemers tijdens een borrel ervaringen met elkaar delen en nieuwe contacten leggen.

Meer informatie over de bijeenkomst is beschikbaar op www.2connectbusiness.nl. Hier kunt u zich tot en met 22 september via het online aanmeldingsformulier in de agenda aanmelden. Aanmelding is ook per e-mail mogelijk via veranstaltung@2connectbusiness.de.

Dit bericht is 28x gezien