Jonge Lochemse Land-Artkunstenaars


Bestel een leuke puzzel met de foto van het Grols kanon.

– 30 stukjes. 26x18cm, materiaal: glanzend hardboard
– 96 stukjes. 36x25cm, materiaal: glanzend hardboard
– 500 stukjes. 54x40cm, materiaal: karton

Bericht is aangepast

BARCHEM – Vanaf 15 september werken leerlingen van de Propschool uit Lochem in de bossen en het atelier van Woodbrooke Barchem aan hun Land-Art kunstproject. Dit alles onder leiding van beeldend kunstenaar Mirjan Koldeweij (Eibergen). Vrijdag 26 september van 16.00 tot 17.30 uur is er een expositie van alle werken bij het Woodbrooke Barchem.

Natuurlijke ontdekkingstocht
Bij Land-Art gaat het om het ondervinden van natuurlijke materialen. Mirjan Koldeweij: ‘Het landgoed van Woodbrooke en de beschikbare materialen is een grote inspiratiebron voor een project als dit. Idee is om de kinderen bewust te laten kijken naar natuur, lijnen en vormen zodat ze dit weer mee nemen in het proces van hun eigen kunstwerk. Een grote ontdekkingstocht dus!’

Stoere jonge kunstenaars
Speksteen was in dit project het materiaal voor de onderbouw. Groep 1 en 2 maakten kennis met een kunstenaar, gereedschappen en het werken met gereedschappen. Vanuit hun fantasie gingen ze aan de slag, terwijl ze bezig waren voelden ze het effect van bijvoorbeeld schuurpapier op steen. Eindresultaat was een unieke hanger.

De leerlingen van groep 3 en 4 kregen ook speksteen om mee te werken. Na eerst op papier een schets te hebben gemaakt gingen ze deze omzetten in 3d. Gereedschappen als een rasp en vijl zijn nu niet meer vreemd voor deze jonge kunstenaars.

Schetsen, verzamelen en bouwen
De leerlingen van groep 5-8 leerden anders kijken naar het landschap. Mirjan vertelt enthousiast; ‘Het is een prachtig proces om de leerlingen te laten ondervinden wat ze werkelijk zien.’ Vervolgens was het de uitdaging om een echt ruimtelijk werk te maken, verbindingstechnieken werden uitgelegd. Rondom Woodbrooke Barchem, in de natuur, werd er volop gebouwd, gezaagd en ontdekt.

De kunstwerken zijn vrijdag 26 september van 16.00 tot 17.30 uur te bekijken op Woodbrooke Barchem, Woodbrookersweg 1 in Barchem.