Kasteelconcert met klassiek blaasoctet op Hackfort

VORDEN -Op zondag 26 juni wordt kasteel Hackfort vereerd door een bezoek van het Domstad Blazers Ensemble. Op het programma staan drie originele werken voor blazersensemble uit de klassieke en romantische tijd. Twee octetten, van Mozart en van Beethoven, zijn absolute hoogtepunten in de literatuur voor het klassieke blaasoctet. Aanvang van het kasteelconcert is om 15:00 uur. Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 15,00 voor het concert; voor niet leden € 20,00. Toegangskaart vooraf aanschaffen via Natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Serenade Dvořák

Na Mozart en Beethoven komt Dvořák aan bod. Dit octet was de vaste bezetting voor het opluisteren van plechtigheden en feesten op kerkelijke en wereldlijke hoven. De serenade van Dvořák is bijna 100 jaar later geschreven en verwijst naar muzikale uitvoeringen op kastelen in de Rococo periode. Het is gecomponeerd in zijn aanstekelijke Slavische stijl en het middendeel van deel 2 heeft bijvoorbeeld het ritme van de furiant dansvorm. Ontdek dit pareltje in de sfeervolle Van Westerholtzaal op kasteel Hackfort!

Concerten en muzikale sprookjes
Het Domstad Blazers Ensemble is in 1982 opgericht op initiatief van enkele blazers uit het Utrechts Studenten Concert en het Nederlands Studenten Orkest. Het is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel werkend ensemble dat niet alleen concerten verzorgt maar ook muzikale sprookjes op scholen uitvoert. De basisbezetting van het ensemble is die van het klassieke blaasoctet, met 2 hobo’s, 2 klarinetten, 2 fagotten en 2 hoorns. Werken met grotere bezetting worden niet geschuwd en altijd is het streven een zo hoog mogelijk uitvoeringsniveau. Het ensemble staat onder leiding van Leon Bosch. Meer info op www.domstadblazersensemble.nl.