Kinderpostzegelactie 2014 bijna van start

12

Dit jaar in Gelderland ruim 28.700 kinderen op pad. 

Kinderen uit groep 7 en 8 gaan vanaf woensdag 24 september langs de deuren om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopenMet de opbrengst worden kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden en Nederland geholpen, ook in GelderlandRuim 28.700 kinderen van 681 scholen in Gelderland zetten zich dit jaar in voor de Kinderpostzegelactie 2014

Afgelopen jaar deden er 27.842 kinderen van 719 scholen mee, met een opbrengst van € 1.609.525. In Gelderland ondersteunt Stichting Kinderpostzegels diverse projecten, waaronder:

Stichting Gave uit Harderwijk
Bijdrage aan jongerenkampen voor asielzoekerskinderen vanuit het Vakantiefonds van Kinderpostzegels.

School´s cool uit Nijmegen
School´s cool is een mentorproject dat kwetsbare kinderen ondersteuning biedt bij de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs. Die ondersteuning wordt gegeven door een mentor. Het doel van School’s cool is het voorkomen van vroegtijdige schooluitval en het vergroten van de kansen van deze leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Kinderpostzegelactie 2014
Dit jaar brengen Stichting Kinderpostzegels en PostNL samen met het Rijksmuseum de kinderpostzegels uit. Op de zegels zijn kinderen afgebeeld die bekend zijn van schilderijen uit het Rijksmuseum. Het thema van de Kinderpostzegelactie is dit jaar ‘Laat kinderen leren’. Onderwijs is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wereldwijd gaan meer dan 100 miljoen kinderen niet naar school. Kinderpostzegels zorgt er samen met haar partnerorganisaties voor dat kinderen naar school kunnen.

Over Stichting Kinderpostzegels
Stichting Kinderpostzegels zet zich in voor bescherming en ontwikkeling van kwetsbare kinderen in Nederland en ontwikkelingslanden. In Nederland richt de stichting zich op onderwijs, pleegzorg, het voorkomen van kindermishandeling en vluchtelingenkinderen. Met de opbrengst van de actie zijn afgelopen jaar ruim 860.000 kinderen gesteund in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie http://www.kinderpostzegels.nl


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je sturen naar redactie@streekgids.nl