Korte Cursus: De Natuurrijke Tuin

Deel dit bericht

EIBERGEN – De afdeling IVN Oost-Achterhoek, organiseert binnenkort de korte cursus ‘De Natuurrijke tuin’. U leert daarbij een natuur- en diervriendelijke tuin te creëren. Deze cursus van 3 theorieavonden en een praktijkexcursie wordt gegeven in de Kruidenhof te Eibergen – Malum. De cursus start op donderdag 25 september om 19:30 uur. Voor deze cursus zijn er nog enkele plaatsen vrij.

Tijdens deze cursus leert u hoe u uw tuin kunt omtoveren in een natuur- en diervriendelijke tuin. U komt meer te weten over natuurvriendelijk tuinonderhoud, welke planten bepaalde dieren aantrekken, wat de juiste plek is voor bepaalde planten en nog veel meer. U krijgt veel praktische tips waarmee u direct aan de slag kunt in uw eigen tuin. Hoe klein uw tuin ook is, er is altijd een tuinreservaat van te maken zonder moeilijke of dure aanpassingen. U krijgt veel voorbeelden te zien en de excursie gaat naar één van de meest bijenvriendelijke tuinen van ons land.

Doelgroep: iedereen die van zijn/haar eigen tuin een tuinreservaat wil maken waar ‘wildlife’ zich thuis voelt. Ervaring met tuinieren of kennis van de natuur is niet nodig.

Docente: Jacqueline Colou, ‘Buro Colou Tuin- & landschapontwerp’ en voorzitter IVN Oost Achterhoek
Samenstelling:  3 theorie avonden en 1 excursie
Locatie: De Kruidenhof te Mallum, Eibergen
Data en tijd: – theorie, donderdag 25 september, 2 en 16 oktober, 19.30 – 22.00 uur.
– excursie, zaterdagochtend 11 oktober, tijd in onderling overleg tijdens theorie.

Locatie: Atelier 3D, Zutphen. (De ontwerper houdt een verhaal in de tuin die beoordeeld is als de meest vlinder- en insect vriendelijke tuin.

Boekje: Het boekje ‘Tuinieren voor (wilde) dieren’ sluit perfect aan bij deze cursus. De kosten zijn € 14,95. U wordt verzocht bij aanmelding kenbaar te maken of wij deze voor u moeten bestellen.

Kosten cursus:
€ 35,- p.p.
€ 50,- p.p. incl. boek
(Deze kosten zijn ter dekking van de onkosten)
Groepsgrootte:  minimaal 8, maximaal 15 personen

 
Informatie en aanmelden:

  • Kan tot 20 september via de website van het IVN Oost Achterhoek: ivn.nl/oost-achterhoek/
  • informatie: 0545-295327 (alleen ’s avonds).

Dit bericht is 16x gezien