Home » Regionaal » Lezing over Neurodiversiteit en Genderdiversiteit in Winterswijk Bibliotheek

Lezing over Neurodiversiteit en Genderdiversiteit in Winterswijk Bibliotheek

648

WINTERSWIJK – Op woensdag 7 juni 2023 vindt er in de bibliotheek van Winterswijk een boeiende lezing plaats over neurodiversiteit en genderdiversiteit. Natasja Esmeijer en Miranda Meijer van Het Beelddenkende Brein zullen tijdens de Achterhoek Pride Maand het publiek informeren en inspireren over deze onderwerpen.

Diversiteit staat centraal tijdens de Achterhoek Pride Maand, waarin mensen samenkomen om de kleurrijke diversiteit van de regio te vieren. Het gaat daarbij niet alleen om geslacht, gender, geaardheid, afkomst of religie, maar ook om neurodiversiteit. Deze lezing neemt een brede kijk op diversiteit en erkent de unieke mix die iedereen met zich meebrengt.

Tijdens de lezing wordt de aandacht gevestigd op hoe verschillende denkpatronen, zoals beelddenken en taaldenken, ons leren en communiceren beïnvloeden. Veelal zijn maatschappelijke systemen, zoals het onderwijs en het bedrijfsleven, afgestemd op taaldenken, terwijl beelddenkers behoefte hebben aan een andere benadering. Neurodiversiteiten zoals autisme, ADHD en dyslexie hebben eveneens impact op iemands persoonlijkheid en leerproces. Het begrijpen van onze eigen breinwerking en sterke punten kan een wereld van verschil maken. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor genderdiversiteit.

Natasja Esmeijer, begeleider van beelddenkende kinderen en jongeren met onderwijsproblemen, en Miranda Meijer, begeleider van (hoog)begaafde kinderen die niet passen binnen het reguliere onderwijssysteem, zullen spreken tijdens de lezing. Hun expertise is gebaseerd op praktijkervaring en voortdurende verrijking van kennis. Samen hebben zij de kernopleiding BEELLDDENKEN opgezet om kennis over beelddenken, neurodiversiteit en genderdiversiteit te verspreiden onder ouders, coaches en leerkrachten.

De lezing biedt deelnemers de kans om meer te leren over de verschillen en overeenkomsten tussen beelddenkers, taaldenkers, ADHD, autisme, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en dyslexie. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke interactie en het stellen van vragen.

De lezing vindt plaats op woensdag 7 juni 2023, van 19.30 tot 21.30 uur in de bibliotheek van Winterswijk.


Foutjes, opmerkingen, nieuws, activiteit of als je iets opmerkelijks hebt gefotografeerd kun je hier versturen. Of naar redactie@streekgids.nl