Muzikale lezing over de ongrijpbare Bob Dylan

Deel dit bericht

BREDEVOORT – Zaterdag 20 mei houdt journalist en radiomaker Marc Stakenburg een lezing over Bob Dylan in het maandelijkse Kenniscafé van de Koppelkerk.

Bob Dylan ontving op 10 december 2016 de Nobelprijs voor Literatuur.
Zoals vaker wist Dylan ook met de toekenning van deze zeer prestigieuze prijs zijn publiek in verwarring te brengen; nam hij de prijs nu aan of niet? Muziekkenner en radiopresentator Marc Stakenburg geeft lezingen over het fenomeen Dylan in het land onder de titel De Big Bang van Bob.

In zijn lezing over Bob Dylan gaat Stakenburg met name in op de eerste jaren van de zanger in New York. In de wijk Greenwich Village kende hij zijn eerste successen. Andere periodes die aan bod komen zijn de tijd in Woodstock, de platen die hij opnam in Nashville, zijn overgang naar elektrische versterking en zijn religieuze platen. Rode draad is de ongrijpbaarheid van Dylan die steeds weer zijn publiek weet te verrassen en op het verkeerde been weet te zetten.

De lezing wordt afgewisseld met beeld en geluid en zanger en gitarist Hans de Vries brengt live liedjes ten gehore van Bob Dylan.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum: zaterdagavond 20 mei
Tijd: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Entree: € 7,50

Reserveren: info@koppelkerk.nl / 0543-216005

Foto: Bob Dylan – (c) creativecommons.org

Dit bericht is 4x gezien