Natuurmonumenten zoekt meedenkers!

Woon je in Vorden, Zutphen, Lochem en omgeving en houd je van de natuur en het typische kleinschalige Achterhoekse landschap? Kom dan met Natuurmonumenten meepraten over de natuur, het landschap en het erfgoed in deze omgeving en help mee ons scherp te houden! Geïnteresseerden melden zich aan voor de klankbordgroep van Natuurmonumenten viaBEachterhoek@natuurmonumenten.nl o.v.v. ‘Deelname klankbordgroep Graafschap’.

Diverse achtergrond
De klankbordgroep bestaat uit zo’n 12 mensen uit de streek die zich betrokken voelen bij de natuurgebieden, het landschap en het erfgoed. Zij denken mee met de boswachters en geven Natuurmonumenten gevraagd en ongevraagd advies en voeden hen met informatie uit de samenleving. Natuurmonumenten gebruikt de op- en aanmerkingen van de groep voor een goede besluitvorming. Daarom zijn wij op zoek naar mensen met een diverse achtergrond, bijvoorbeeld uit de recreatieve hoek, ondernemers, inwoners, mensen met een agrarische achtergrond, natuurliefhebbers en inwoners met een achtergrond in het beleid. Ook streven wij naar een evenwichtige verdeling tussen stadsmensen, dorpsbewoners en inwoners van het platteland.

Meedenken met boswachter
De bijeenkomsten worden voorgezeten door een lid van de Ledencommissie, de ledenvertegenwoordiging binnen Natuurmonumenten. De gebiedsmanager en de boswachter nemen ook deel aan de klankbordgroep om informatie te geven, te luisteren naar de ideeën en deel te nemen aan de discussie. Alle deelnemers kunnen onderwerpen inbrengen. Te denken valt aan het beheer van natuurterreinen, bestemming van gebouwen, inrichting van terreinen, gastheerschap, natuurbeleving en wildbeheer.

Aanmelden
De klankbordgroep komt zo’n 4 keer per jaar bijeen op een avond in Vorden. Eén van deze bijeenkomsten is in het veld. Leden van de klankbordgroep zijn voor maximaal 6 jaar lid. We streven naar een zo breed mogelijke samenstelling van de groep, en zowel van leden als niet-leden van Natuurmonumenten. Heb je belangstelling? Stuur dan voor 15 augustus een e-mail naarbeachterhoek@natuurmonumenten.nl. Je ontvangt dan een formulier waarop je jouw gegevens en motivatie kunt aangeven. De selectie van de deelnemers wordt gedaan door de Ledencommissie en de boswachter.Bron: Natuurmonumenten Achterhoek
Foto: Natuurmonumenten/Lenneke Lingmont


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.