Nieuwe melodieën vanuit de Gudulatoren in Lochem


LOCHEM – De ‘r’ zit al weer enige tijd in de maand, tijd voor nieuwe melodieen op de speeltrommel van de Gudulatoren. Zoals u wellicht weet is de beiaardier van de Gudulatoren te Lochem, naast de wekelijkse bespelingen, ook verantwoordelijk voor de melodieën die elk kwartier vanuit de toren klinken. Eind oktober willen we de oude melodieën verwijderen en nieuwe melodieën programmeren.

“We willen we graag de luisteraars, de inwoners van de gemeente Lochem, betrekken bij de nieuwe melodieën die op de speeltrommel worden gezet. Een melodie die wordt verstoken staat een half jaar op de speeltrommel en klinkt elk uur. Dat betekent dat deze melodie ruim 2500 keer over Lochem klinkt? Een melodie voor de trommel moet daarom ook ijzersterk zijn, niet overbekend, maar wel herkenbaar. Hiermee voorkom je dat mensen zich na verloop van tijd gaan storen aan een versteek”.

Heeft u bijzondere wensen, aanstekelijke melodieën die deze positieve wending in de gemeenteraad illustreren, leuke ideeën, fantastische liedjes voor de toren? Tot zaterdag 22 oktober 2016 kunt u uw favoriet doorgeven:
email: beiaardlochem@gmail.com
facebook; ‘Beiaard Lochem’
per post; Vrienden van de Lochemse Beiaard, Stiggoor 66, 7241 LB Lochem

8