Nieuwe melodieën vanuit de Gudulatoren in Lochem


LOCHEM – De beiaardier van de Gudulatoren te Lochem is, naast de wekelijkse bespelingen, ook verantwoordelijk voor de melodieën die elk kwartier vanuit de toren klinken. Begin mei willen we de oude melodieën verwijderen en nieuwe melodieën programmeren. Dit omvangrijke werk heet ‘versteken’.

In overleg met de gemeente Lochem is besloten om twee keer per jaar nieuwe melodieën op de speeltrommel te zetten. Ook willen we het publiek, de inwoners van de gemeente Lochem, betrekken bij de nieuwe melodieën die op de speeltrommel worden gezet.

Een melodie die wordt verstoken staat een half jaar op de speeltrommel en klinkt elk uur. Kunt u uitrekenen hoe vaak deze melodie klinkt? Een melodie voor de trommel moet ijzersterk zijn, niet overbekend, maar wel herkenbaar. Hiermee voorkom je dat mensen zich na verloop van tijd gaan storen aan een versteek.

Heeft u bijzondere wensen, aanstekelijke melodieën die deze positieve wending in de gemeenteraad illustreren, leuke ideeën, fantastische liedjes voor de toren? Tot zaterdag 16 april 2016 kunt u uw favoriet doorgeven:

– email: beiaardlochem@gmail.com,
– facebook; ‘Beiaard Lochem’
– per post; Vrienden van de Lochemse Beiaard, Stiggoor 66, 7241 LB Lochem