Normaal maakt volledige line-up afscheidsconcert bekend

Op 16 juni maakte de band bekend er aan het einde van dit jaar mee te stoppen. Op feestelijke en grootse wijze zal Normaal op 19 december in het Arnhemse GelreDome afscheid nemen met het allerlaatste concert, getiteld: ‘Ajuu, de mazzel!’. Met trots maakt de band vandaag de voorprogramma’s bekend, namelijk: Rowwen Hèze en De Kast. Allen grootheden in hun eigen streek en gedrieën vormen de bands de top van wat Nederland te bieden heeft op het gebied van dialectmuziek. Rowwen Hèze viert dit jaar het 30-jarig jubileum en De Kast treedt op in de originele bezetting.

Normaal vierde op 14 mei jongstleden nog met 12.000 ‘anhangers’ het 40-jarig jubileum in Lochem; de plek waar het ooit allemaal begon. Dit jubileumoptreden vormde het startschot voor de laatste veldtocht (tour). Daarnaast kwam er een nieuwe cd uit, getiteld “40-joar HØKEN” en verscheen er op 27 mei bij de VPRO een film over de band Normaal welke door meer dan 1 miljoen kijkers werd bekeken. Afgelopen maandag kregen de Achterhoekers de prestigieuze ‘Buma Lifetime Achievement Award’ uitgereikt vanwege de betekenis van de band en haar muziek voor het Nederlandse muzieklandschap.

Tijdens dit laatste jaar lijkt Normaal populairder dan ooit. Alle concerten van de veldtocht zijn stijf uitverkocht, maar voor ‘Ajuu, de mazzel’ zijn er nog maar enkele kaarten beschikbaar. Kaarten kosten € 35,- per stuk en zijn verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl.

‘Ajuu, de mazzel!’ – 19 december 2015
GelreDome, Arnhem
16:00 uur aanvang – 23:00 uur sluit
Meer informatie: www.normaal.nl