Piet is jarig! groot succes!


Gepubliceerd op

WINTERSWIJK – Museum Villa Mondriaan in Winterswijk kijkt terug op een zeer geslaagd feestweekend. Op 4, 5 en 6 maart werd de 144e verjaardag van de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan gevierd. Meer dan duizend mensen bezochten het museum en werden getrakteerd op een kopje Mondrian koffie en heerlijke gebakjes. Bezoekers genoten van gratis rondleidingen en van het uitgebreide programma met creatieve workshops, minicolleges, een silent disco en live muziek van het Gelders Orkest. ’s Avonds vulde de markt zich met mensen, die toestroomden om de prachtige bewegende projecties in Mondriaanstijl op de Jacobskerk te zien en te fotograferen. Op het ritme van jazzmuziek uit de platencollectie van Piet Mondriaan, vormden de beelden op de kerk een levend schilderij. Foto’s en video-opnamen van dit spektakel zijn via online kanalen over de hele wereld gedeeld en bewonderd.

Tijdens dit feestelijke weekend is de nieuwe tentoonstelling ‘Vee in beeld: Piet Mondriaan en de Haagse School’ erg goed ontvangen. Stella Bosch-Mondriaan, de achternicht van Piet Mondriaan, is speciaal vanuit Zuid-Afrika overgekomen om de officiële opening te verrichten. Ook de hedendaagse kunstenaars die het komende half jaar tentoongesteld worden, Tom Claassen en Hellen van Meene, waren aanwezig. Het design van de nieuwe tentoonstellingszaal is in handen van Kiki van Eijk, die ook voor het Rijksmuseum ontwerpen gemaakt heeft.

Villa Mondriaan bedankt graag nogmaals haar sponsoren voor het mede mogelijk maken van het feestelijk weekend. In alfabetische volgorde hebben onder andere ABH-City, Arriva Streekvervoer, Beukenhorst Koffie, Hertog Karel van Gelre, IDfabriek Achterhoek, Plus Bruggers Dingstraat, Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, de Smaakmakers, het Steengroeve Theater en bakkerij Ter Wheme bijgedragen aan het succes van Piet is jarig!.

Bezoekers van Piet is jarig! bezochten als eersten de nieuwe tentoonstelling ‘Vee in beeld’, een tentoonstelling over het veestuk rond 1900. De tentoonstelling geeft een mooi beeld van de rol van het dier in de schilderijen van Piet Mondriaan en gevestigde tijdgenoten als Willem Maris en Anton Mauve; aanhangers van de Haagse School die bekend stonden om hun koeien- en schapenstukken. Vanaf nu is het museum zes dagen per week geopend, van dinsdag tot en met zondag. De tentoonstelling is nog tot en met 4 september 2016 te bewonderen in Villa Mondriaan.

Tentoonstelling: Vee in beeld: Piet Mondriaan en de Haagse school
Periode: 4 maart t/m 4 september 2016
Locatie: Zonnebrink 4 (ingang Ratumsestraat), Winterswijk
Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 11-17 uur
Informatie: www.villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00