Talent in de dop

LOCHEM – Wie kent het niet, even een kiekje maken. Een snapshot van je kinderen, een bloem die op uitkomt of gewoon een leuke gebeurtenis vastleggen op de gevoelige plaat. Vroeger hadden we een Fuji wegwerp camera, een polaroid camera, of misschien wel een spiegelreflex camera. Op de zondag de zwart/wit dia’s in de projector carrousel stoppen, en gezellig met de hele familie kijken naar de kiekjes die vader had genomen, geprojecteerd op het jutte behang van de woonkamer. Nostalgie ten voeten uit.

Tijden veranderen, digitalisering heeft zijn intrede gedaan, en tegenwoordig heeft iedereen een mobieltje met een camera functie, en ook daarmee worden dezelfde kiekjes genomen. Beelden vastleggen, momenten zoeken, en proberen iets vast te leggen in de 2- dimensionale wereld.

Zo is Mischa Maas uit Laren ook begonnen, een fotootje hier van de kids, een fotootje daar van de katten. Voortkomend uit interesse of door het documenteren en vastleggen van gebeurtenissen. Woonachtig in het pittoreske Laren, 2 dochters die vaak weer “model” moesten staan voor moeders, maar ook de natuur gaf Mischa veel inspiratie. Toen de Gemeente Lochem een wedstrijd uitschreef voor een leuk kiekje, was dit voor haar natuurlijk ook een mogelijkheid om haar talent wellicht beoordeeld te krijgen.

Een ingezonden foto van een Schotse Hooglander in de Berkel bleek tussen de ingezonden foto’s de meeste stemmen te krijgen, en bleek dus door de inwoners van de Gemeente Lochem dusdanig te gewaardeerd te worden, dat ze er de 1e prijs wist te behalen.

Een plaatje !
De rust die het dier uitstraalt, genietend van het sappige gras, en badend met haar/zijn poten in de drassige ondergrond van de Berkel geeft dit alles zo’n rustige en gemoedelijke uitstraling, waarmee we ons als inwoners van de Gemeente Lochem zo verbonden voelen.

Mischa Maas heeft op een treffende manier dit weten vast te leggen, en is dus een “talent in de dop”. Op 19 december zal ze van de burgemeester Van ’t Erve een prijs ontvangen voor haar prestatie, en daarnaast zullen alle foto’s die deelgenomen hebben aan deze fotowedstrijd te zien zijn in het gemeentehuis van de Gemeente Lochem van 19 december t/m 9 januari.

Mocht je nou wat meer werk van haar willen zien, kijk dan eens op https://www.facebook.com/MischaMaasFotografie , een veelbelovende fotografe toont daar haar talent.