Tentoonstellingsopening Harry en Jeroen Dercksen

Gepubliceerd op

AALTEN – Van 19 september tot en met 22 november 2015 is in de Aaltense Musea de tentoonstelling Harry Dercksen: beelden | Jeroen Dercksen: portretten te zien. De expositie van deze oud Aaltenaren bevat sculpturen van Harry en geschilderde en getekende portretten van Jeroen.

Harry Dercksen (1924-2008) komt in 1956 met zijn gezin naar Aalten. Hij wordt tekenleraar aan de toenmalige HBS en is dat tot zijn pensioen in 1987 gebleven. Naast zijn baan als leraar is Harry actief als kunstenaar. Hij tekent, schildert en maakt beelden, ook voor de openbare ruimte in Aalten. Bekend is het beeldje bij de Magnoliaschool en het grote werk op de binnenmuur van de Zuiderkerk. Harry hield ervan om mooie dingen te maken. Hij deed dat met groot vakmanschap. Hij leerde veel over houtbewerking van Gerrit Houwer, de  toenmalige klompenmaker uit Bredevoort.

Jeroen Dercksen (1956) ziet van jongs af aan zijn vader werken en gaat mee naar musea, kerken en kunstbiënnales. Het is voor hem heel gewoon om al tekenend de wereld te verkennen en dat naar kunst te vertalen. Jeroen kiest ook voor het kunstenaarschap en werkt en woont afwisselend in Amsterdam en op het platteland van Frankrijk. Hij tekent en schildert mensen, bloemen en landschappen, zowel figuratief als abstract. In Aalten toont hij werk uit de serie ‘LEVEN’. Het zijn intieme schilderijen en tekeningen van mensen uit zijn directe omgeving, die symbool staan voor belangrijke ervaringen in zijn leven, van de geboorte tot de dood. Er zijn portretten te zien van o.a. Renée Fokker, Rob Scholte en Jan Sierhuis. “Eigenlijk doe ik wat Harry deed: schilderijen en tekeningen maken die puur en ongekunsteld zijn.”

www.aaltensemusea.nl
Info@aaltensemusea.nl

Open: di t/m za 10-17 uur en zo 13-17 uur
Gratis entree tijdens Art Aalten op 19, 20, 26 en 27 september. Op 20 en 27 september gelden de openingstijden van Art Aalten (10-17 uur).