Home » Regionaal » Wedstrijdverslag Bovo H1

AALTEN – Afgelopen vrijdag heeft BOVO heren 1 hun tweede competitiewedstrijd gespeeld. Deze keer als tegenstander: SV Dynamo Apeldoorn heren 5. Dit team bestaat uit een ervaren spelverdeler en een grote groep jonge jongens die gebrand zijn om te winnen. Onze opdracht was vanaf het begin duidelijk:  veel serve druk zetten, lekker spelen en oppassen voor de middenas.

De eerste set begon BOVO met een lichte achterstand, die in het midden van de set werd ingehaald en zelfs tot een voorsprong uitgebouwd werd. Dit resulteerde in een 21-25 setwinst.

Waar BOVO de eerste set een goede druk met de serve bij de tegenstanders wisten te leggen, was dit de tweede set anders. Veel eigen fouten zorgde ervoor dat BOVO in het midden van de tweede set de kleine voorsprong verloor. Vanaf de score 17-17 liep het tot het eind van de set gelijk op. Ondanks de paar meevallers vanuit de arbitrage verloor BOVO de set met 27-25.
Vanaf het begin van de derde set was het geloof binnen het team van BOVO ver te zoeken en werden er nog meer eigen fouten gemaakt, terwijl de tegenstanders verdedigend alles van de grond haalden. Waarbij SV Dynamo Apeldoorn de middenas aanvallend tegenviel, werd bij hun via de diagonaal veel binnen onze 81 vierkante meter geslagen. Het lukt BOVO deze set ook niet om uit de negatieve spiraal te komen. Hierdoor ging de set overtuigend naar het team uit Apeldoorn met 25-17.

De vierde set liep niet heel veel beter. Nog steeds maakte BOVO stomme foutjes en speelden SV Dynamo met veel enthousiasme de wedstrijd uit. Ondanks de fouten bleef BOVO dicht bij de tegenstanders. Uiteindelijk werd er nipt verloren met 26-24.

BOVO heeft de wedstrijd verloren op eigen fouten. Desondanks toch een punt dichter bij het einddoel…