Home » Landelijk » Zeer onstuimig weer

Zeer onstuimig weer staat ons te wachten met zware tot zeer zware windstoten en komende nacht mogelijk een noordwesterstorm langs een deel van de kust. MeteoGroup houdt u op de hoogte via een LiveBlog op weer.nl

Het wispelturige weerbeeld houdt verband met de restanten van tropische orkaan Gonzalo. Die trekken momenteel van west naar oost via Schotland de Noordzee op. Het weersysteem brengt vooral hogerop in de atmosfeer veel warmte-energie met zich mee. De grote tegenstellingen met de veel koudere lucht die vanuit het noorden nadert, resulteren in een zeer actief lagedrukgebied. Ook wij in Nederland krijgen daar dus een veeg van mee. Vanochtend neemt de wind al toe uit zuidwestelijke richting. Ook gaat het steeds vaker en forser regenen.

Vanmiddag draait de wind naar het westen. Als eerste gebeurt dat aan de westkust waar vanaf dat moment af en toe kracht 8, een stormachtige wind, komt te staan met windstoten tot maximaal 110 kilometer per uur. In het binnenland zijn windstoten mogelijk tot 80 kilometer per uur. Komende nacht komt het aan de noordwestkust mogelijk tot een heuse noordwesterstorm, met op meerdere kuststations een uurgemiddelde van windkracht 9.

Ook morgenochtend is het eerst nog onstuimig. Morgenmiddag neemt de wind af, maar doordat op de hele Noordzee altijd nog een noordwestelijke wind staat, blijft door het trechtereffect aan onze kant van de Noordzee de waterstand hoog.

Voor meer informatie www.weer.nl of www.meteogroup.com