Home » Groenlo » 1 keer goud en 4 keer zilver voor springers

1 keer goud en 4 keer zilver voor springers

174

Afgelopen zaterdag, 1 november, heeft de regiofinale voor de springgroepen van Rap en Snel plaats gevonden. Heel vroeg in de ochtend vertrokken er 19 springers met spanning, zin en hier en daar wat vermoeide oogjes richting Dinxperlo. Sinds dit seizoen zijn er maar twee groepsspringwedstrijden in plaats van drie het afgelopen seizoen. Alle teams hebben op alle vijf de toestellen laten zien wat ze konden.

Rap en Snel Team 1, Jeugd E
Kim Koldewey, Mike Krabbenborg, Linda Rootinck, Mirthe Terbraak, Britt Tuinte, Stach Van Wees

  • Airtumbling 4evan de 6
  • Lange mat 4evan de 5
  • Minitrampoline – kast 2evan de 4 en door naar de districtsfinale
  • Plankoline – kast 2evan de 8 en door naar de districtsfinale
  • Minitrampoline 2evan de 8 en door naar de districtsfinale

Voor de meiden uit deze groep was het hun eerste groepsspringwedstrijd ooit. De jongens hadden vorig jaar al aan de wedstrijden geproefd. Vol spanning moest deze groep al direct in ronde 1 beginnen op de airtumbling. Dit team heeft laten zien wat ze allemaal konden, ondanks een verschil in het soort airtumblingbaan hebben ze hun beste beentje voorgezet. Ze zijn namelijk een zachte airtumbling gewend, deze airtumbling was veel harder. Nadat ze gewend waren aan de baan hebben de teams veel sprongen laten zien en angsten overwonnen. Overspreiden over de kast is voor sommigen erg lastig, net zoals een koprol over de lengte van de kast. Hier en daar zijn er wat leesfouten gemaakt, maar over het algemeen heeft iedereen zijn best gedaan. Dit team is op minitrampoline-kast, plankoline-kast en minitrampoline door naar de districtsfinale. Er zal de komende trainingen hard voor worden gewerkt om weer te schitteren.

Rap en Snel Team 2
Britt Reijerink, Sabine Schuurmans, Milou Voshart, Linde Krabbenborg, Tessa Wiggers, Tess Gebbink

  • Airtumbeling 5evan de 8
  • Lange mat 4evan de 4
  • Minitrampoline – pegasus 9evan de 9
  • Plank kast 3evan de 4 en door naar de districtsfinale
  • Minitrampoline 7evan de 9

Bij dit team is bijna iedereen een niveau omhoog gegaan. In een redelijk korte tijd moesten er veel nieuwe sprongen zoals een ‘spreidhoeksalto’ en ‘koprol – spreidhoeksprong’ worden bijgeleerd. Dit team heeft zaterdag laten zien sterk te zijn gegroeid en elkaar te motiveren om meer te doen. Het onderdeel pegasus was erg lastig voor dit team, er is op dit onderdeel weinig geoefend, omdat in onze trainingslocatie geen pegasus aanwezig is. Tijdens de zondag-trainingen zal er de komende tijd veel geoefend worden op dit onderdeel om eventueel tijdens de individuele springwedstrijden meer te kunnen. Het onderdeel plank-kast ging dit team erg goed af. Stuk voor stuk werd er een ‘overspreiden’ en ‘doorhurken’ tevoorschijn getoverd. Dit heeft uiteindelijk een derde plek opgeleverd, omdat er minder deelnemers waren, was er geen beker, maar is dit team wel door naar de districtsfinale.

Rap en Snel Team 3
Inez Nijhof, Daphne Arink, Emma te Brake, Jill Hogenkamp, Pien Kolkman, Suze Reukers, Fleur Toebes.

  • Airtumbeling 7evan de 8
  • Lange mat 2evan de 4 en door naar de districtsfinale
  • Minitrampoline – pegasus 8evan de 9
  • Plank- kast 4evan de 4
  • Minitrampoline 2evan de 9 en door naar de districtsfinale

Dit team had vorig jaar al op D niveau meegedaan, dit was ook zichtbaar tijdens de wedstrijden, veel elementen beheersde dit team al. Uiteindelijk hebben ze twee zilveren bekers in ontvangst mogen nemen. Op deze onderdelen mogen ze dan nog eens hun best gaan doen tijdens de districtsfinale. Dit team had heel erg hard geoefend op het onderdeel ‘airtumbling’, omdat daar voor dit team lastige onderdelen in zaten zoals synchroon ‘koprol-hurksprong koprol-spreidhoeksprong’. Helaas heeft dit niet mogen baten. Op de ‘lange mat’ heeft dit team wel laten zien veel in huis te hebben.

De komende trainingen zal er door de springers weer hard geoefend gaan worden voor de onderdelen waarop ze door zijn. De volgende wedstrijd is in Nunspeet op 11 april 2015.