Home » Sport » Alwin Bessels wint de ijskoude oliebollenwedstrijd.

Alwin Bessels wint de ijskoude oliebollenwedstrijd.

167

Het is een feit, de laatste door de GHV georganiseerd wedstrijd in 2014 zit er weer op. 32 wedstrijden hebben we in 2014 georganiseerd waarvan er een niet doorgegaan is vanwege te weinig animo. Komend jaar gaan we vrolijk verder waar we gebleven waren en organiseren we wederom 32 wedstrijden. We gaan o.a. vissen in de Groenlose Gracht, de Berkel, de Oude IJssel en de IJssel, dus voor ieder wat wils.

Terug naar de wedstrijd. De oliebollenwedstrijd is in 2013 ontstaan door enkele fanatieke wedstrijdvissers die nog een keer een wedstrijdje wilden vissen. Als wedstrijdwater werd toen het Twentekanaal gekozen, helaas waren de vangsten niet om over naar huis te schrijven. Dit initiatief werd door het bestuur van de GHV zeer gewaardeerd en uiteindelijk heeft het bestuur deze ludieke wedstrijd opgenomen in het wedstrijdprogramma. In tegenstelling tot de eerste editie werd er niet aan het Twentekanaal maar aan de Oude IJssel te Eldrik gevist

Om half acht waren de eerste deelnemers al aan de waterkant en na het betalen van de inleg werd de fles Ossenkämper losgetrokken en kwamen de oliebollen voor de dag. Na een borrel en een paar oliebollen, ze smaakten zeer goed Pien en René, was het tijd voor het loten. De wedstrijdcommissie had 11 nummers uitgezet, helaas hadden de laatste dagen 9 deelnemers zich afgemeld, en de eerste deelnemers zochten hun weg via het fietspad naar de gelote stek. Enkele deelnemers bleven echter nog even achter voor nog een klein borreltje. De laatsten gingen om iets over acht naar de stek en het voorbereiden was ook voor hen begonnen.

 

Om klokslag negen uur klonk het beginsignaal en de vier uur durende wedstrijd was begonnen. De Oude IJssel is de laatste tijd erg wisselvalig en zeker na het omslaan van het weer , sneeuw en een bitterkoude nacht, beloofde het niet veel goeds. Met een temperatuur van -5 en een stevige noord oosten wind op kop waren de omstandigheden bijzonder lastig te noemen. Door ijsvorming in de ogen van de hengel, bevroren aas en de harde wind was het niet altijd even makkelijk de beet te zien wat resulteerde in ‘platte’ maden.

Toch werden er na een uur op de hoge nummers de eerste vissen gevangen. De overige deelnemers moesten het vooralsnog doen met de eerder genoemde platte maden of waren gewoon oud Hollands aan het ‘Waterkieken’. Zoals zo vaak word een wedstrijd pas in het laatste uur beslist. Toen door de kou het deelnemersveld was uitgedund tot een man of 6 begonnen de vissen in het midden van het parcours toch te bijten en wisten Remko Stöteler en Martijn Storteler ieders nog een halfwas brasem en enkele voorns te vangen. Toch was het Alwin Bessels op nummer 11 die zijn kopplek wist te verzilveren en met een paar prachtige grote voorns met de eerste prijs aan de haal ging

Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagde visdag en in 2015 staat deze wedstrijd weer op het wedstrijdprogramma!

 

Uitslag Oliebollenwedstrijd 2014

1 Alwin Bessels 1230 gram
2 Remko Stöteler 1090 gram
3 Martijn Stortelder 815 gram
4 René Molenveld 515 gram
5 Theo Wayerdink 425 gram

 

Uiteindelijk is er door de 11 deelnemers een kleine 4 kilo vis gevangen.