Home » Groenlo » Belangrijke overwinning Grol 1

Grol 1 behaalde een belangrijke 0 – 3 overwinning tegen direkte concurrent Concordia Wehl. In de eerste helft was Grol heer en meester en wist dit ook uit te drukken in een 0 – 2 voorsprong. De tweede helft kon Grol dit echter niet voort zetten en maakte het zichzelf met 11 tegen 10 onnodig lastig. Vlak voor tijd gooide men de wedstrijd op slot met de derde goal. Grol was de voetballende ploeg in deze wedstrijd en Concordia was de hard werkende ploeg. Door deze overwinning neemt Grol afstand van de direkte degradatieplaatsen en behoudt men de belangrijke aansluiting met de middenmoot.

Grol begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Max de Vries had de plek onder de lat weer ingenomen van de vorige week uitblinkende Wessel Baarslag. Onder leiding van de voortreffelijk spelende Sander Nijhoff zette Grol Concordia goed onder druk. De gewoonlijk gevaarlijke Concordia aanvallers Wouter Jansen, Niels Meijer en Joost Rasing en schutter Tom Berendsen, kwamen niet in het stuk voor. Een verdienste van de alerte verdediging met Wouter Pillen en Tim Peters die de organisatie goed hadden staan en attent speelden. Max de Vries kreeg in de gehele eerste helft geen enkele bal op doel.

De wedstrijd begon aftastend, maar na een kwartier spelen was het toch Grol die het heft in handen nam. Een schot van Sjors Storkhorst dat net naast ging was de eerste waarschuwing. Concordia Wehl had even later een overtreding op Sjors Storkhorst in de 16-meter nodig om Grol onschadelijk te maken. Arbiter van Schaik zag er verrassenderwijs geen penalty in. Concordia Wehl werkte hard, maar had steesds meer overtredingen nodig om Grol af te remmen. Maarten Spijker liep in vijf minuten tijd twee gele kaarten op en kon de kleedkamer op gaan zoeken. Na een half uur spelen kreeg Grol dan eindelijk het verdiende doelpunt: 0 – 1. Sander Nijhoff kon een goed genomen vrije trap van Wouter Pillen bij de tweede paal intikken. Dit betekende voor hem het 100e competitie doelpunt voor Grol 1, een bijzondere prestatie. Even later rondde Sjors Storkhorst een mooie solo over links in tweede instantie via de kluts effectief af: 0 – 2.

In de tweede helft kon Grol het overwicht niet voortzetten en maakte het zichzelf onnodig lastig. Door het hobbelige veld, was verzorgd combinatie voetbal zeer lastig, en daarom werd ook veelvuldig de lange bal gehanteerd. Met name in de tweede helft gaf dit een rommelig beeld. Al in de tweede minuut na rust moest Max een belangrijke redding verrichten. Even later was het echter Kai Ordelmans die een cornerbal van Sjors Storkhorst net naast kopte. De cornerballen van Sjorst zorgden voor veel gevaar, maar leverde jammergenoeg geen doelpunt op. Ook een kopbal van Jelle Kornegoor, die in de boven leek te verdwijnen, werd op mirakuleuze wijze door keeper Stijn Spikker via de paal uit het doel getikt. De beste kans in de tweede helft was voor Christian Pillen. In een overtal situatie verzuimde hij echter om vrij voor de keeper de bal in het net te schuiven. Dit werd Grol bijna fataal, want Concordia kreeg door een fout van Tim Peters ook een 100% kans. Wederom een redding van Max. Kort voor tijd moest Max zich weer strekken om een vrije trap onder uit de hoek weg te tikken. Max is dus weer helemaal terug. Grol kreeg steeds meer ruimte en invaller Quint Kristen tikte vlak voor tijd beheerst in een overtalsituatie de 0 – 3 binnen.

Op zondag 15 maart speelt Grol om 14.30 uur thuis tegen Rheden de nr 13 van de ranglijst.

Gele kaarten: Concordia Wehl: Maarten Spijker (2x), Wouter Jansen
Rode kaarten: Concordia Wehl: Maarten Spijker (2x geel)
Opstelling Grol: doel: Max de Vries
achter: Kai Ordelmans, Wouter Pillen, Tim Peters, Bram Huls (30e min. Rob Temmink)
midden: Johan Houben, Sander Nijhoff (80e min. Quint Kristen), Christian Pillen (83e min. Mart Willemsen), Jelle Kornegoor
voor: Sjors Storkhorst, Mathijs Warnar
Bijzonderheden: Sander Nijhoff scoort zijn 100e competitie doelpunt voor Grol 1. Hulde!