Bennie “Brasem” Rooks wint 2e 50+ wedstrijd.

Gepubliceerd op

GROENLO – Woensdag 15 juni werd alweer de 2e zogenaamde 50+ wedstrijd gehouden. Aan deze wedstrijd mogen alleen vissers meedoen die Abraham of Sarah hebben gezien, het is verder een open wedstrijd je hoeft dus geen lid van de Groenlose Hengelsport vereniging (GHV) te zijn.

Om 13.45 uur was het verzamelen bij de Maliebaan om te loten en te horen waar nestor Henk Migchielsen het parcours dit keer had uitgezet. Er waren niet zoveel deelnemers aanwezig dat zal mede komen door de slechte weersvoorspellingen voor deze middag. Henk had dit keer het parcours uitgezet bij de Wilhelminabank, een gedeelte aan de Houtwal en een gedeelte aan de Kanonswal. Nadat de loting was geweest vertrokken de deelnemers richting de door hun gelote stek.

Al snel werden door alle deelnemers de eerste visjes gevangen en er werd al snel duidelijk dat de winnaar behoorlijk veel vis zou moeten vangen om zich tot winnaar te laten uitroepen of ……… zou er dan nu toch eens een brasem gevangen worden tijdens een wedstrijd. De signalen waren aanwezig dat ze er wel zaten want meerdere deelnemers verspeelden er 1, zo lukte het Leo Helmers, Henk Bargeman en Henk van Til niet om een door hun gehaakte brasem in het landingsnet te krijgen, maar dan is er natuurlijk altijd nog Bennie “brasem” Rooks die natuurlijk ook weer een brasem haakte en deze met speels gemak wel in zijn leefnet liet verdwijnen.

De deelnemers waren zeer verheugd met de vele aanbeten die ze kregen. Zo zei Horst Zimmerman nog van een top middag gehad te hebben en zeker weer te komen op de laatste 50+ wedstrijd die op 29 juni plaats zal vinden. Ook Henk van Til uit Voorst was zeer te spreken over de vangsten al is hij meer een feeder visser dan een vaste stok visser.

Al met al kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde wedstrijd met veel vis en vielen de weersomstandigheden gelukkig erg mee.

Uitslag 2de 50+ wedstrijd:
1. Bennie Rooks 1615 gr.
2. Horst Zimmerman 1220 gr.
3. Henk van Til 775 gr.

De volgende 50 + wedstrijd zal op woensdag 29 juni plaatsvinden en dan is het weer om 13.45 uur verzamelen en loten op de Maliebaan.