Home » Aalten » BOVO sluit aan bij de koploper

AALTEN – Het was voor de heren van BOVO afgelopen zaterdag zaak om de stijgende lijn van de afgelopen weken voort te zetten tegen een directe concurrent op de ranglijst, Vollverijs uit Terborg.Met de wetenschap dat de koploper verloren heeft, sluit BOVO bij winst weer volledig aan in de strijd voor de 1e plaats van de ranglijst.

BOVO startte hierop scherp en wist gelijk een goede servicedruk neer te leggen bij de passers van de tegenstanders. Hierdoor kwam met regelmaat de bal makkelijker terug, waardoor het spel gedomineerd kon worden. De voorsprong werd gedurende de set gestaag uitgebouwd en met 25-15 werd deze duidelijk gewonnen.
BOVO bleef het tempo hoog houden in het begin van de 2e set en liep hierop gelijk weer uit op de tegenstander. Echter lieten ze halverwege deze set het tempo wat afzakken, waardoor de tegenstander kon aanhaken. Maar na een time-out waren de spelers weer op scherp gezet. Het einde van de set werd solide en zuiver uitgespeeld en gewonnen met 25-21.

Dit niveau werd doorgezet in de 3e set. BOVO wist het tempo en de servicedruk hoog te houden. De ingebrachte wisselspelers konden in dit niveau goed mee, waardoor ook deze set binnen gehaald werd, 25-16.

In de afsluitende set viel de afstemming aan het net wat terug, waardoor er in de wedstrijd voor het eerst tegen een achterstand aan gekeken werd. Dit wist BOVO helaas niet meer om te zetten, waardoor het einde van de wedstrijd verloren ging met 20-25.
Ondanks het einde werd de wedstrijd gewonnen met 3-1, waardoor BOVO zich naast de koploper weet te plaatsen.

Komende zaterdag strijd BOVO om 18.00 uur weer in de eigen Stationshal. Dan komt voor de 2e ronde van de beker Grol H1 op bezoek.