19 april 2024
Home » Dames 1 speelt goede pot handbal

Dames 1 speelt goede pot handbal

183

GROENLO – Zaterdagavond gingen de dames van het eerste van HV Grol op bezoek bij SV de Lutte. Een onbekende tegenstander voor de Grolse dames.

SV de Lutte DS1 – HV Grol DS1 (25-20)

GROENLO – Zaterdagavond gingen de dames van het eerste van HV Grol op bezoek bij SV de Lutte. Een onbekende tegenstander voor de Grolse dames. Grol begon de wedstrijd onbevangen en kon vrijuit spelen. Dat lukte in het eerste gedeelte van de 1e helft uitstekend. Door een goede verdediging, met Kim als uitstekende keepster en een gevarieerde aanval bleef HV Grol aan de goede kant van de score. Tussenstanden 1-3, 4-6 en 6-8. Hierna volgde een fase waar het aanvallend minder ging. De Lutte wat een hoog tempo speelde profiteerde hiervan en boog de achterstand om in een 12-8 voorsprong. Grol ging zelf ook mee in het hoge tempo en hierdoor ontstond een goede partij handbal. Grol kon echter niet voorkomen dat de thuisploeg met een voorsprong van 15-10 de rust in ging.

De 2e helft bleef de Lutte het hoge tempo spelen. HV Grol speelde hierin mee en liet zich niet wegspelen. De opgelopen achterstand kon het echter niet inlopen. Beide teams wisten door mooie aanvallen kansen te creëren en om te zetten in fraaie doelpunten. Het verdere verloop van de 2e helft ontstond een gelijk opgaande wedstrijd waarin de Lutte de voorsprong niet meer uit handen gaf en verdiend de twee punten thuis hield.

HV Grol kan terugzien op een goed gespeelde wedstrijd waarin jeugdspeelsters Babette, Lise en Maud goed meespeelden. In de afronding was Grol deze wedstrijd veel scherper dan voorgaande wedstrijden. Verdedigend kende deze wedstrijd nog enkele (leer)momenten. Hier kan Grol in haar trainingen nog aan werken. Samengevat een verdienstelijke wedstrijd van Grolse kant.

Aanstaande zaterdag spelen de dames van Grol thuis in Sporthal den Elshof om 20.15 uur tegen het 2e team van HV de Tukkers. In deze laatste thuiswedstrijd van 2018 zal Grol er alles aan doen de twee punten in Grolle te houden.