19 april 2024
Home » Groenlo » De GHV WinterCup is weer begonnen.

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Zondag 26 oktober is de eerste uit een reeks van zes WinterCup wedstrijden gevist. Twaalf fanatieke wedstrijdvissers gaan met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel. De vorige editie van de WinterCup was een groot succes, door de 11 deelnemers is er toen 55 kilo vis gevangen. Gaat we deze editie eroverheen?? In tegenstelling tot de vorige editie is het Twentekanaal vervangen door de Oude IJssel, er wordt dan gevist aan de Beemsterweg te Eldrik. In de wintermaanden zijn hier goede vangsten mogelijk, hopelijk geld dat ook voor ons. Daarnaast wordt er ook twee keer gevist in de Berkel en twee keer in de gracht.

De eerste wedstrijd werd gevist in de Kloostertuin/ Deken Hooijmansingel en het was al vroeg druk aan de waterkant. Na een glaasje Ossenkämper, aangeboden door Wesley Helmers (waarvoor dank, hij was weer lekker), werd er geloot en konden de deelnemers gaan opbouwen. Na een klein uurtje klonk het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. Al vrij snel werden de eerste vissen gevangen, voornamelijk kleine voorn en baars. Op sommige plekken ging het zo goed dat het weleens een hele mooie ochtend kon gaan worden. Helaas gold dit niet voor de Deken Hooijmansingel. Na een uurtje begon het te waaien en draaide de wind geregeld en dat is nu net iets wat we niet willen. In de kloostertuin hadden ze daar minder last van en konden ze leuk door blijven vangen. Hier zaten uiteindelijk ook de nummer twee, drie en vier van het dag klassement. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de vangsten aan de Deken Hooijmansingel weer beter en wist iedereen, op Rene Molenveld na, vis ter weging aan te bieden. Henk Migchielsen wist een uur voor het einde nog een mooie brasem te vangen wat hem uiteindelijk de dagzege opleverde. Henk Geurkink daarentegen verspeelde twee mooie zeelten anders had een andere Henk de klassement aangevoerd.

Saillant detail; Henk heeft bijna de hele wedstrijd op zijn koffer gezeten en dat is zeer bijzonder te noemen (normaliter is Henk al snel druk in de weer om de bordjes etc. op te halen).

Uiteindelijk is er door 11 deelnemers, Andre Stokkink had zich netjes afgemeld, iets meer dan 8 kilo vis gevangen.

Eindstand 1ste WinterCup wedstrijd 2014/ 2015:
1. Henk Migchielsen 1730 gram
2. Theo Wayerdink 1240 gram
3. Henk Geurkink 1100 gram.

Eerste volgende wedstrijd wordt gevist op zondag 16 november aan de Berkel te Eibergen (Haaksbergseweg) maar voor die tijd hebben we nog de altijd gezellige Feestavond/ prijsuitreiking, deze zal 8 november gehouden worden in ons clubhuis “het Wilgenpark”, aanvang 20:00 uur. Wil je hier bij zijn, stuur dan een mail naar feestavond@visseningroenlo.nl  (wel het aantal vermelden s.v.p.). Kun je hier niet bij zijn maar ben je wel in de prijzen gevallen dan heb je zondag 9 november tussen 11:00 uur en 12:00 uur de gelegenheid om je prijs in ontvangst te nemen. Geef dit wel door aan Henk Migchielsen of Frank Bomers, doe je dit niet dan gaat jou prijs de verloting in.

Op 28 december organiseert de GHV , ter afsluiting van het wedstrijdseizoen, de Oliebollenwedstrijd. Vooraanvang van de wedstrijd zijn er verse oliebollen en een glaasje kruidenbitter. Deze wedstrijd wordt gevist aan de Oude IJssel te Eldrik, het loten vind plaats tussen 07:30 uur en 07:45 uur, en er wordt gevist van 09:00 uur tot 13:00 uur. Inleggeld (€5,-) is prijzengeld.

De prijsuitreiking zal rond 14:00 uur aan de waterkant zijn. Je moet een stuk lopen, transsport kar o.i.d. is dus aan te bevelen.

Mee doen, geef je dan op via oliebollenwedstrijd@visseningroenlo.nl . Doe het wel snel, we kunnen maximaal 25 deelnemers kwijt en inmiddels hebben zich al 13 personen opgegeven.