Home » Groenlo » Derde plaats voor Tessa Jans van Rap & Snel!

Derde plaats voor Tessa Jans van Rap & Snel!

192

Op zaterdag 10 januari vond de eerste voorronde plaats voor de turnsters van Rap & Snel uit de 5e divisie. Alle turnsters hebben afgelopen periode hard gewerkt om nieuwe onderdelen op de wedstrijd te kunnen laten zien. De prestaties van Tessa Jans werden zelfs beloond met een derde plaats!

Instap, D2 (29 deelneemsters)
Milou Reinders (12e), Nadine Kasteel (22e)
Vroeg in de ochtend stonden deze dames al klaar voor hun allereerste wedstrijd van dit seizoen. Voor Milou was het zelfs haar allereerste wedstrijd als turnster bij de selectie. Milou liet op brug een hele mooie buikdraai zien, met een hoge opzwaai ervoor. Nadine heeft de elementen aan de bovenste ligger bijna foutloos uitgevoerd, een mooie opening van de wedstrijd. Bij de balk viel Nadine helaas bij het ophurken, maar ze herstelde zich snel. Milou bleef na de klemrol netjes op de balk liggen. De aanwezige zenuwen bleken niet nodig te zijn, want ook op de vloer en sprong lieten de dames zien dat ze de elementen onder de knie hebben. We kunnen in de trainingen nu de puntjes op de i gaan zetten voor de wedstrijd in maart.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Milou Reinders 12.775 13.650 12.650 11.550 50.625
Nadine Kasteel 12.275 13.150 11.050 10.800 47.275

Pupil 1, D2 (14 deelneemsters)
Bloem Rombout (10e), Babette Rondeel (11e)
Halverwege de ochtend was het de beurt aan Babette en Bloem om de wedstrijdpakjes aan te trekken. Babette heeft een blessure aan haar achillespees gehad, dus het was extra knap dat ze op de wedstrijdvloer stond. Babette mocht het spits afbijten op de brug en liet een prima oefening zien. Helaas liet ze aan het eind van de oefening haar benen iets te snel zakken na de koprol af. Bloem had juist aan het begin van de oefening  enige problemen. Zij had twee pogingen voor de borstwaartsom nodig. De rest van de oefening heeft Bloem super uitgevoerd, met perfect rechte benen. Bij balk bleek de koprol nog net iets te lastig te zijn, maar dit onderdeel gaan we komende weken hard oefenen zodat de volgende keer beide voeten op de balk blijven staan. Op de sprong hebben Babette en Bloem handstandplatval laten zien. Bloem is op de sprong zelfs vijfde geworden.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Bloem Rombout 13.150 12.450 11.100 12.200 48.900
Babette Rondeel 12.925 13.050 10.000 11.550 47.525

Pupil 2, D2 (14 deelneemsters)
Celine Gebbink (8e)
Celine heeft een ontzettend nette balkoefening laten zien zonder te vallen. Ze liet een hele hoge handstand zien en had een stabiele landing na de overslag af. Celine is tweede geworden op de balk. Op de sprong heeft Celine overslag gesprongen en ze stond na de sprong direct stil.  De tweede sprong eindigde met een klein pasje, maar alsnog was de overslag erg netjes. Op de brug was Celine even in de war en heeft één maal te veel gezwaaid. Ook al was de zwaai heel netjes, hier krijg je toch veel aftrek voor, omdat je precies uit moet voeren wat er door de KNGU wordt voorgeschreven.  Dit jaar is de oefening op de vloer veel veranderd en moesten er veel nieuwe pasjes geoefend worden. Het grootste gedeelte is goed uitgevoerd, maar er zijn twee punten afgetrokken voor het verwisselen van twee pasjes. Voor de volgende wedstrijd gaan we hard oefenen op nieuwe, moeilijke elementen zodat er extra punten kunnen worden verdiend.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Celine Gebbink 13.025 12.900 12.700 11.600 50.225

Jeugd 2 G (15 deelneemsters)
Maxime Raben (15e)
Voor Maxime was dit de eerste wedstrijd in haar huidige niveau, ze startte met een prachtige overslag over de Pegasus. Vervolgens liet Maxime een strak uitgevoerde oefening zien op de brug, waarbij het element ‘omtrekken’ voor het eerst op een wedstrijd is gelukt! Bij de balk was het geluk, met twee vallen, iets minder. Iedere val levert één punt aftrek op voor de eindscore. Bij vloer liet Maxime haar nieuwe oefening op muziek aan de jury en het publiek zien. Helaas vergat Maxime haar sprongserie, waardoor de totaalscore met maar liefst 4 punten werd verminderd. Maxime heeft vandaag laten zien dat ze heel netjes kan turnen en ze mag trots zijn op haar eerste wedstrijd in haar nieuwe niveau.

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Maxime Raben 9.50 11.50 7.90 6.95 6.95

Senior E (20 deelneemsters)
Tessa Jans (3e), Iris Eulink (20e)
Bij Iris waren de zenuwen vandaag flink aanwezig. Iris is een niveau hoger gaan turnen en de spanning voor de wedstrijd was groot. Bij de eerste toestellen verliep de uitvoering niet zoals gehoopt. Een aantal vallen en weigeringen lieten de spanning nog meer oplopen, waardoor werd besloten de wedstrijd van Iris vroegtijdig te beëindigen. Voor Tessa was het juist een zeer goede dag. Tessa is 2 seizoenen geleden begonnen met turnen en met haar 17 jarige leeftijd is dat een enorme uitzondering! De meeste turnsters starten immers al op 5 jarige leeftijd. Vloer en balk waren vorig jaar de beste toestellen van Tessa en uit haar scores bleek dat ook dit jaar te gelden. Op vloer behaalde Tessa zelfs een tweede plaats! Tessa liet op de overige toestellen (sprong en brug) zien haar oefeningen beter onder controle te hebben. Een knallende overslag over de Pegasus en een brug oefening met maar liefst 2 kippen leverde haar een mooie derde plek op. Helaas was er een verkeerde puntentelling, waardoor Tessa niet op het ereschavot kwam te staan. De score is achteraf bijgesteld en Tessa krijgt alsnog een bronzen medaille!

Uitslag Sprong Brug Balk Vloer Totaal
Tessa Jans 11.225 9.50 9.75 11,65 42,125
Iris Eulink