Drone legt Derby van het Oosten even stil


Gepubliceerd op

GROENLO – Tijdens de ‘Derby van het Oosten’, de wedstrijd Grol – Longa die zaterdag 21 maart werd gespeeld op sportpark Den Elshof in Groenlo, vloog er een drone boven het voetbalcomplex van de s.v. Grol. Omdat deze drone heel erg laag over het hoofdveld vloog was het voor scheidsrechter Lensink uit Arnhem aanleiding om het spel voor korte tijd stil te leggen en in overleg te gaan met de grensrechter. Daarna sprak hij trainer Jos Heutinck van s.v. Grol hierop aan.

Even later klonk er uit de luidsprekers dat de Drone hoger moest vliegen. Hierop werd niet echt gereageerd. Het spel is doorgegaan en na zo’n 10 minuten verdween het vliegtuigje met camera uit het zicht.

Tweede drone
Aan het begin van de wedstrijd zijn er beelden gemaakt met een zwarte drone door koopplein.nl (op de foto is een witte drone te zien). “De zwarte drone heeft niet boven het hoofdveld gevlogen”, laat Rutger Abbink, van Koopplein Oost Gelre weten. Opnames van deze drone zijn hier te zien. De beelden zijn in opdracht van supportersclub Longa’30 gemaakt.

De drone hangt een paar meter boven de scheidsrechter