19 april 2024
Home » Groenlo » Foto’s Marveld ATB-tocht

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – De Ren en Toerclub Groenlo kijkt tevreden terug op de editie van 2014. 733 fietsers hebben de weg naar de startlocatie bij Marveld Recreatie gevonden. Naast de vele lokale deelnemers mochten we fietsers uit het hele land begroeten. Traditiegetrouw komen er ook veel Duitse fietsers op de tocht af. Daarnaast was er zelfs een deelnemer uit Sint Maarten die met een brandweerauto en vrienden uit Rotterdam naar Groenlo is gekomen. Opvallend is de stijging van het aantal vrouwelijke deelnemers.Steeds meer dames zijn op de mountainbike te vinden dit merkt de RTCG ook in haar ledenbestand. Een positieve ontwikkeling.

De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden: 35, 45 of 55 km. De tocht voerde langs de Grolse Vestingwerken, De Slinge, De Schans, Zwolle, Zwillbrock en de Holterhoek. In het Zwillbrock was het bij de pauzeplek Ludwig wederom erg gezellig. Na een doorgang door het café werden de deelnemers voorzien van bouillon en krentenbollen onder de aanwezigheid van livemuziek en vele supporters.

De extra uitdaging kwam door natte en soms nog bevroren stukken parcours. Hierdoor was het zwaar maar soms ook glad.
De organisatie dankt alle deelnemers en vrijwilligers die deze editie mogelijk hebben gemaakt.