Home » Groenlo » Einde aan bekeravontuur v.v. Grol

GROENLO – Zaterdag 6 december moesten de mannen van Grol aantreden tegen BOVO uit Aalten in Aalten. BOVO dat op hetzelfde niveau acteert als Grol beschikt over een grote jonge groep spelers en staan momenteel gedeeld 1e in hun poule. Grol dat uitkomt in de noordelijke promotieklasse kan daar met een 11e plaats weinig tegenover stellen.

BOVO H1 – Grol H1 (3-0; 25-19 / 25-21 / 25-18)

Grol had vandaag maar 1 kans en dat was om de druk bij BOVO neer te leggen. Als dat lukt kan het meer ervaren Grol proberen de foutenlast bij BOVO te verhogen. Dit zou moeten gebeuren met een dosis lef en met veel aanvalsgeweld en service druk. Echter kwamen de mannen van Grol geen enkel moment in de wedstrijd waardoor de druk niet bij BOVO kwam te liggen, maar bij de mannen van Grol zelf.

Grol begon de 1e set direct met een 8-2 achterstand. BOVO speelde in eigen huis frank en vrij en Grol had alle moeite om mee te komen. Het blijft bij Grol de laatste weken een beetje hetzelfde verhaal, te weinig service druk en teveel persoonlijke fouten, waardoor de tegenstanders alleen maar sterker wordt. De 1e set ging dan ook kansloos met 25-19 naar BOVO.

In de 2e set kon Grol wat langer aanhaken, maar het was toch weer BOVO dat de trom sloeg. Al was BOVO passend, voor hun niveau, ondermaats toch konden ze constant goede oplossingen vinden en met veel lef punten blijven scoren, waardoor Grol er vaak beteuterd bij stond. De 2e set eindigde in 25-21.

In de 3e set veranderde er weinig aan het spelbeeld. BOVO had Grol volledig in de tang en Grol worstelde vooral met zichzelf. Te weinig oplossingen en te weinig lef, waardoor ook de 3e set vrij eenvoudig met 25-18 naar BOVO ging en het bekeravontuur voor dit seizoen over is.

De komende weken moet Grol nog maar eens hard trainen en gaan bedenken wat het moet veranderen. De wedstrijd van aanstaande zaterdag (13e) is verzet naar dinsdagavond de 16e om 20:30 tegen wederom een directe concurrent. Holyoke uit Enter komt dan op bezoek in Groenlo.