Home » Sport » Felle strijd om de eerste plek IJsselCup 2014.

Felle strijd om de eerste plek IJsselCup 2014.

215

Vooralsnog lijken Ivo te Kortschot en Rene Molenveld de beste papieren te hebben.

Zondag 31 augustus is de tweede wedstrijd om de IJsselCup 2014 gevist. Dit keer werd het parcours uitgezet aan de IJssel bij het pondje van Brummen. De waterstand was de afgelopen twee weken flink aan het dalen richting “normale” waarden maar sinds afgelopen dinsdag begon het weer aardig te stijgen. Was de waterstand op maandag 440 cm boven NAP, zondag was het 467 cm boven NAP. De deelnemers konden zich dus weer opmaken voor een “woeste” rivier.

Na de vorige wedstrijd hebben meerdere deelnemers het parcours bezocht en niet onaardig gevangen, voorn, brasem, winde, kolblei, barbeel en zelfs meerval kwam toen boven water. Je snapt dan ook wel dat de verwachtingen hoog gespannen waren.

Na het loten togen de deelnemers naar de gelote en kon er begonnen worden met het klaarzetten van de stek. Na de voorbereiding klonk het beginsignaal en de goed gevulde korven zochten hun weg naar de gekozen stek. Vrij snel werden de eerste vissen gevangen, klein van stuk. Maar toch, je bent van de nul af. Her en der kwamen ook de “gewenste” vissen boven water, grondels, voorns, kolbleien en zelfs een blauwneus. De blauwneus is een vis die van oorsprong uit Oost-Europa komt. Deze vis wordt de laatste jaren steeds vaker gevangen in de Nederlandse rivieren.

De IJssel is een rivier die bekend staat als een kolblei water. De kolblei is een karperachtige en wordt vaak verward met de brasem, deze wordt echter minder groot en minder zwaar dan de brasem. Op de IJssel is de kolblei een belangrijke factor. Gok je alleen op brasem dan kun je nog wel eens bedrogen uitkomen, de brasem is niet meer zo massaal aanwezig als, pak hem beet, 10 jaar geleden. Wil je dus mee doen met de besten dan is het zaak om veel casters en mais te brengen, om de kolblei aan de praat te krijgen en te houden, daarnaast zijn voorn, winde en brasem ook niet vies van casters en mais. Tussen door bestaat natuurlijk de kans dat een of meerdere bonusvissen (brasem) vangt.

Twee deelnemers wisten goed en veel vis te vangen waaronder ook de gewenste bonusvissen. Ivo te Kortschot wist drie platten te vangen wat hem uiteindelijk de dag winst opleverde. Rene Molenveld wist er twee te vangen wat goed was voor een tweede plak. Henk Migchielsen ving een brasem en werd derde. De overige deelnemers wisten de vis niet zo aan de praat te krijgen en te houden dan Ivo en Rene en konden minder gewicht in de schaal leggen.

De vangsten waren aanzienlijk beter dan de 1e wedstrijd, maar nog niet echt super te noemen. Al met al werd er door 8 deelnemers ruim 22 kilo vis gevangen.

Uitslag 2e wedstrijd IJsselCup 2014:
1. Ivo te Kortschot 8625 gr
2. Rene Molenveld 7830 gr
3. Henk Migchielsen 2120 gr

Stand na de 2e wedstrijd:
1. Ivo te Kortschot 10765 gr
2. Rene Molenveld 10480 gr
3. Frank Bomers 3015 gr

De allesbeslissende wedstrijd wordt gevist op zondag 19 oktober, het parcours wordt dan uitgezet aan de Bakerwaardseweg te Baak.

Zondagochtend 7 september wordt weer de traditionele ledenkoppel gevist, opgeven kan nog tot en met donderdag 4 september, dit i.v.m. het bestellen van het vlees voor de BBQ. De BBQ die we vorig jaar tijdens de Mysteriekoppel geïntroduceerd hebben werd zo goed ontvangen dat we besloten hebben hier mee door te gaan. Zin in een leuke wedstrijd en een gezellig BBQ, geef je dan op door een mail te sturen naar Ledenkoppel@visseningroenlo.nl.

Een week later kun je er voor zorgen dat je diepvries voller wordt, 14 september wordt er namelijk de 2de kringwedstrijd gevist. Dit keer wordt er gevist aan de Berkel te Eibergen. Opgeven kan tot en met 9 september via kringwedstrijden@visseningroenlo.nl. Er wordt verzameld bij het gebouw van SV de Kroon op de Mors 17, 7151 MX te Eibergen.

Geloot wordt er om 06:45 u en de wedstrijd duurt van 07:45 uur tot 10:45 uur. Kosten voor, het wellicht vullen van de vriezer, bedragen een schamele € 3,-.