Home » Sport » Grol verliest met 2 – 0 van Rigtersbleek

Grol verliest met 2 – 0 van Rigtersbleek

170

ENSCHEDE/GROENLO – Grol 1 speelde op zondag 12 oktober in Enschede tegen Rigtersbleek 1. Het werd ondanks het prachtige weer een teleurstellende middag voor de Grolselectie en de in grote getale meegereisde Grolsupporters. Rigtersbleek, een bloeiende en groeiende club in  Enschede met inmiddels meer dan 1000 leden, en druk bezig met de bouw van een nieuwe tribune en maar liefst 16 kleedkamers, trok in een slechte wedstrijd uiteindelijk aan het langste eind door met 2 – 0 te winnen.

Grol speelde zonder de geschorste Thomas Porskamp, waardoor Sander Nijhoff andermaal in de achterhoede gepositioneerd was. Rob Temmink, al een groot aantal weken basisspeler, begon  in de wissel. De eerste helft kende eigenlijk geen hoogtepunten. Beide keepers hoefden in de eerste helft maar 1 keer in actie te komen. Rigtersbleek wist een verdedigingsfout van Sander Nijhoff gelukkig niet te benutten en kwam niet verder dan een eenvoudig schot recht op Wessel Baarslag af, en vlak voor rust kon Roberto Stopel een schot van Mark Peters ternauwernood uit de onderhoek tikken. Beide teams hanteerden vaak de lange bal, dat het spel zeker niet ten goede kwam. Grol speelde bovendien slordig, wat leidde tot veel en onnodig balverlies. Rigtersbleek speelde ook zeker niet best, maar het spel zag er toch wat verzorgder en makkelijker uit dan dat van Grol. De gevaarlijkste spelers aan Enschedese kant waren Bas Postma en Jurrie Stevens. De Grolverdediging had hen echter lang onder controle, waardoor zij niet echt gevaarlijk konden worden. Achterin had aanvoerder Tom Slotman de zaakjes goed geregeld en schakelde Grolspits Mart Zieverink, die veel hoge ballen kreeg aangespeeld, eenvoudig uit. Grolspelers Mark Peters en Jelle Kornegoor konden ook niet echt een vuist maken vandaag.

Na ruim een uur spelen leek het dan ook een echte 0 – 0 wedstrijd te gaan worden. Maar toen ontstonden er aan beide kanten kansen. Grol kwam goed weg met een vermeende handsbal in het eigen zestien meter gebied, en even later had Lennard Walterbos Grol op voorsprong kunnen zetten, maar zijn lob was te laag om het lege doel te bereiken. Even later kreeg Mart Zieverink de beste kans van de middag. In een vrije positie kon hij een voorzet op maat van Jelle Kornegoor niet verzilveren. Een oude voetbalwet trad derhalve in werking, want even later was het Rigtersbleek die eenvoudig de 1 – 0 kon binnenlopen, nadat de Grolverdediging en keeper Wessel Baarslag de posities niet goed hadden ingenomen. Grol kreeg nog twee vrije trappen rand 16 meter, maar beide belandden slechts in de muur. Vlak voor tijd was de hoop op een gelijkspel helemaal verdwenen toen Dylan Drosten van slechts een meter de bal keihard in de touwen mocht schieten. Een gelijkspel had er wellicht ingezeten, en was misschien ook wel verdiend geweest, maar Grol speelde vandaag niet scherp genoeg. Grol belandt met deze nederlaag op de elfde plek. Hopelijk kan men dit rechtzetten in de komende drie competitiewedstrijden tegen de directe concurrenten Concordia Wehl, Longa ’30 en TVC ’28.

Komende zondag is Grol 1 vrij en op zondag 26 oktober speelt men thuis tegen Concordia Wehl. Donderdagavond om 20.15 uur speelt Grol 1 thuis tegen Ajax Breedebroek in de voorronde van de Achterhoekcup.

Uitslagen 1e klasse E

Rigtersbleek – Grol 2 – 0
Heino – TVC ’28 0 – 0
Longa ’30 – Concordia Wehl 7 – 0
Rheden – Silvolde 2 – 2
Rood Wit – Hoogland 0 – 1
SC Bemmel – Luctor et Emergo 3 – 0
Alverna – De Zweef 4 – 0

Stand 1e klasse E 

  1. Alverna
6 – 18
  1. Hoogland
6 – 13
  1. Silvolde
6 – 11
  1. SC Bemmel
6 – 11
  1. Rigtersbleek
6 – 10
  1. Heino
6 – 10
  1. De Zweef
6 – 10
  1. Rood Wit
6 – 8
  1. Longa ’30
6 – 7
  1. TVC ’28
6 – 7
  1. Grol
6 – 5
  1. Rheden
6 – 4
  1. Concordia Wehl
6 – 2
  1. Luctor et Emergo
6 – 0