Home » Groenlo » Gepassioneerd duel kent geen winnaa

GROENLO – Koning winter heeft nog altijd niet zijn intrede gedaan, vandaar dat de ontmoeting tussen s.v. Grol en hoogvlieger vv Hoogland, zeker gelet op de stand op de actuele ranglijst, onder uitermate gunstige weersomstandigheden gespeeld kon worden. Het zou in elk geval voor de nodige inspiratie kunnen zorgen voor het vlaggenschip van de s.v. Grol, aangezien men niet hoefde te rekenen op de medewerking van de Sint die onderwijl al in het land is.De goedheiligman strooit wel maar zeker niet met de onontbeerlijke punten. Dat was en blijft aan de thuisploeg om deze door een juiste wedstrijdinstelling zelf bij elkaar te knokken. Trainer Jos Heutinck had gezien de reputatie van de gasten, o.a. een klinkende 0 – 8 tegen en bij onze buren in Lichtenvoorde, zijn team met een concept de mat opgestuurd waarin aandacht voor de verdediging de focus was. Dat deze variant, onlangs o.a. met succes uitgevoerd tegen zaterdaghoofdklasser AZSV uit Aalten, een positief resultaat moest opleveren was het uitgangspunt.

s.v. Grol – vv Hoogland 1 – 1

Geheel volgens verwachting namen de gasten het initiatief en wisten dit in grote lijnen de eerste speelhelft vast te houden. Via vlotte combinaties trachtte men de aanvallers in stelling te brengen. Al in de 5e minuut toonde keeper Max de Vries zijn klasse door een niet ongevaarlijke inzet van Dave Dekker onschadelijk te maken. Na een kwartier spelen gaf ook zijn opponent in het doel van Hoogland, keeper Sebastiaan Bruins op een inzet van Mark Peters, blijk van een betrouwbare sluitpost te zijn. Slechts een minuut later kreeg Salama Youssef de bal door een misverstand diep op de Grolhelft voor voeten, maar tot opluchting ging zijn schot net over. Het was overigens niet de enige keer dat deze spelverdeler het leder in bezit had. Hij eiste continu de bal op en toonde over een geweldig loopvermogen en spelinzicht. Zijn vaste verdediger Sander Nijhoff had de handen vol aan de geslepen voetballer, maar bleef op karakter keurig overeind.

Gedurende de eerste helft bediende Grol zich in aanvallend opzicht veelal met diepe ballen op de snelle Mark Peters en Jelle Kornegoor. De eerste was met enige regelmaat een kwelling voor de verdediging van  Hoogland. Defensief hield Grol uitstekend stand ondanks de druk die de gasten op het doel uitoefenden. Pakweg tien minuten voor de thee voerde Grol de druk op tegen een volledig teruggetrokken tegenstander, maar leek er geen doorkomen aan. Echter drie minuten voor het verstrijken van de eerste speelhelft ontglipte Mark Peters na een verdedigingsfout aan de aandacht en omspeelde doelman Bruins, 1 – 0.

Na de thee namen de gasten achterin meer risico door een op een te gaan spelen, in de hoop zo de aansluittreffer te kunnen forceren. In de 64e minuut wist Luuk Voorburg hier profijt uit te halen, ware het niet dat hij de bal voorafgaande aan de vrije trap dusdanig kon verleggen om in een betere scoringspositie te komen. Een matig acterende scheidsrechter Wagtelenberg liet dit oogluikend toe. Grol leek even van slag, maar herstelde zich snel. Keeper Bruins hield zijn ploeg in de race door een inzet van Jelle Kornegoor uit zijn doel te ranselen. De wedstrijd won aan spanning, zeker nadat Hoogland met tien man kwam te staan na het wegzenden van Dave Dekkers, als gevolg van een slaande beweging. Grol wilde geen genoegen nemen met 1 punt, maar ook de gasten wilden op Den Elshof niet gelijkspelen, laat staan verliezen. Zeker in de hectische slotfase had er voor Grol wellicht meer ingezeten als men voor het doel van de gasten trefzekerder was geweest. Overigens gold dit ook voor de gasten uit Hoogland.

Een zwaar bevochten punt werd in de wacht gesleept, desalniettemin leek na afloop in beide kampen de teleurstelling te overheersen. Wat adrenaline al niet te weeg kan brengen.

a.s. zondag speelt Grol een uitwedstrijd tegen Luctor et Emergo in Almelo, aanvang 14.00 uur.