16 april 2024
Home » Sport » Goed seizoen voor De Stofwolk

Goed seizoen voor De Stofwolk

276

EIBERGEN – Marcel Meijer uit Eibergen heeft de zomeravondcompetitie van de regionale wielervereniging De Stofwolk op zijn naam geschreven. In de B-categorie zegevierde Maurice de Vries uit Borculo. Intussen bereiden de coureurs van De Stofwolk zich voor op het winterseizoen. “Iedere dinsdagavond hebben we hier veldcrosstrainingen. Mensen die eens vrijblijvend willen meetrainen, zijn welkom.”

De winnaars in de A- en B-categorie van de Zomeravondcompetitie.
Vlnr: Robbert van Veldhuizen (3e A), Gerben Lammersen (2e B), Bobby Mellendijk (3e B), Maurice de Vries (1e B), Marcel Meijer (1e A), Atse ten Brinke (2e A).

De Stofwolk kan terugblikken op een goed seizoen, aldus Marcel Meijer, behalve winnaar van de zomeravondcompetitie ook voorzitter van De Stofwolk. Zo organiseerde de wielervereniging dit jaar weer de wielerronden van Eibergen, Neede en Groenlo.

Met name dank zij de komst van enkele sponsors konden deze traditionele rondjes rond de kerk worden veiliggesteld. “Je ziet deze criteriums overal in de regio aan de lopende band verdwijnen. Maar onze sponsorcommissie is erin geslaagd enkele naamgevers te vinden, waardoor de Scharenborg Ronde van Eibergen, de Multimate Ronde van Neede en Deversebakker.nl Dwars deur Grolle weer konden worden gehouden. Criteriums vormen toch de bakermat van onze wielersport en het zou doodzonde zijn als ze verloren zouden gaan”, aldus preses Marcel Meijer. “We zijn vooral blij dat het ons wél is gelukt onze traditionele wielerronden te laten doorgaan.”

Al sinds mensenheugenis wordt gedurende het seizoen op de wielerbaan op sportpark De Bijenkamp de zomeravondcompetitie gehouden. Waarbij het peloton is opgedeeld in een A- en B-categorie. In de A-categorie won dus Marcel Meijer voor Atse ten Brinke uit Lichtenvoorde en Robbert van Veldhuizen uit Eibergen. In de B-categorie ging Maurice de Vries uit Borculo met de winst aan de haal, voor respectievelijk Gerben Lammersen uit Neede en Bobby Mellendijk uit Groenlo.

Nu het zomerseizoen erop zit, worden de trainingen hervat voor de crosstrainingen. “Dat gebeurt ook altijd op de dinsdagavond, vanaf 19.00 uur. Bedoeld voor Stofwolkers die willen meedoen aan de veldritwedstrijden, maar het is bovendien een uitstekende training voor de vele veldtoertochten die overal in de regio worden gehouden. En behalve de eigen leden kunnen ook andere enthousiastelingen hier altijd een kijkje komen nemen en vrijblijvend een keer meetrainen.”

Voor meer informatie www.stofwolk.nl