25 april 2024
Home » Groenlo » Gouden medaille voor Tessa Jans!

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

De Rap en Snel turnsters Maxime Raben, Isa Buitenhuis, Iris Eulink en Tessa Jans hebben zaterdag 13 juni deelgenomen aan het toestelkampioenschap in Enschede. Tijdens dit kampioenschap kunnen turnsters per toestel strijden om een medaille. Normaliter worden de scores van de sprong, brug, balk en vloer bij elkaar opgeteld om tot een (meerkamp)uitslag te komen.

In categorie Junior niveau F startte Isa Buitenhuis haar wedstrijd. Nadat Isa drie jaar geleden gestopt was met turnen, begon het afgelopen najaar toch weer te kriebelen en is ze ingestroomd in de selectie van Rap en Snel. Erg zenuwachtig kwam ze voor het eerst sinds lange tijd dus weer uit op een wedstrijd. Isa startte op vloer met haar nieuwe oefening op muziek en liet een erg nette oefening zien. Ook op de brug liet Isa zien dat ze inmiddels een goede basisoefening onder de knie heeft, die ze nu weer verder kan gaan uitbouwen. Tot slot wist ze op de balk een 7e plekte behalen (van de 22 deelnemers). Een uitstekende prestatie met zoveel zenuwen tijdens de wedstrijd en een hoge moeilijkheidswaarde in de oefening.

Maxime Raben deed mee op de toestellen brug en vloer in de categorie Jeugd2 niveau G. Op de brug liet Maxime een keurige oefening zien. De oefening werd echter behoorlijk streng beoordeeld door de jury, waardoor een score van 10.30 overbleef. Op de vloer straalde Maxime op haar vloermuziek. Ze opende met een erg mooie serie: arabier – flikflak – spagaatsprong. Het is erg moeilijk om na een landing nog een gymnastische sprong uit te voeren. Dit leverde haar dan ook bonuspunten op. Helaas voor Maxime ging de ‘loopoverslag’ niet goed vandaag, waardoor ze viel. Dit zorgde ervoor dat ze in de middenmoot eindigde met alsnog een score van 10.90.

Bij de senioren niveau E nam Iris Eulink deel op de vloer en brug. Iris liet op vloer erg hoge gymnastische sprongen zien en een mooie ‘arabier-flikflak’. Bij de salto voorover kwam ze wat snelheid tekort, waardoor ze naar achteren viel. Op de brug liet Iris een prima oefening zien. De moeilijkheid van haar oefening was wat lager dan dat van de concurrentie, maar de uitvoering daarentegen weer een stuk beter. Hiermee eindigde ze in de middenmoot van de uitslag.

Tessa Jans had zich ingeschreven op alle toestellen bij de senioren niveau E. Omdat ze volgend jaar zal promoveren naar de 4e divisie, liet ze vandaag al enkele nieuwe elementen in haar oefeningen zien. Zo was haar tweede sprong de ‘half in – half uit’, wat haar bracht tot plek acht op het toestel. Op de balk voegde ze de ‘stand-spagaat’ toe en bleef ze twee seconden in handstand staan. Deze goed uitgevoerde oefening leverde haar een 4e plek op. Op de brug liet Tessa geen hele moeilijke oefening zien, maar net als Iris goed uitgevoerd, waardoor ze op een 6e plek eindigde. Op het toestel vloer wist Tessa het gehele seizoen al uit te blinken. Ook vandaag liet ze weer een bijna foutloze oefening aan de jury zien. Dat zorgde ervoor dat ze een welverdiende eerste plek behaalde op haar ‘lievelingstoestel’!