Home » Sport » Grand Prix dressuur op Paardensportcentrum Lichtenvoorde

Grand Prix dressuur op Paardensportcentrum Lichtenvoorde

188

VRAGENDER – Piaffe en passage, pirouettes en changementen om de pas, het zijn de moeilijkste oefeningen in de dressuur en komende zondag 2 november te zien op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Vanaf 9.00 uur ‘s ochtend wordt er een Subtop wedstrijd verreden, met vanaf 16.00 uur het allerhoogste niveau: de Grand Prix dressuur.

De KNHS, de Nederlandse paardensportfederatie, heeft de wedstrijd in Vragender aangewezen als kadervormingswedstrijd voor Grand Prix-ruiters en daarmee is mooie sport verzekerd. Er wordt gewerkt met een Olympisch kader of A-kader (voor de sterkste combinaties) en een B-kader (voor combinaties waarvan wordt verwacht dat ze kunnen doorstromen naar het Olympisch of A-kader). Er is over de gehele dag zoveel deelname dat er in twee ringen gereden wordt.

Zo start onder andere Diederik van Silfhout, die in augustus nog bijdroeg aan teambrons op de Wereldruiterspelen in Frankrijk. De ruiter uit Lunteren neemt nu Vorst D mee. Voormalig Olympisch amazone Marlies van Baalen uit Brakel komt aan de start met een eigen fokproduct: Zigeunerin DVB. De Zelhelmse Karin Petterson heeft zich voor de Grand Prix aangemeld met
Cleopatra. Interessant voor fokkers: Mirelle van Kemenade zal met de goedgekeurde hengsten Decor Dreamcatcher en Vivaldo in de baan verschijnen, terwijl Kirsten Beckers de schitterende Broere Westpoint zadelt.

Afgelopen weekend werd op Paardensportcentrum Lichtenvoorde de eerste landelijke dressuurwedstrijd van het indoorseizoen verreden, waarbij de combinaties twee proeven konden rijden. Michelle Woudsma uit Ruurlo reed in de B-dressuur een topscore van 213 punten bijeen, goed voor de eerste prijs, met haar pas driejarige ruin Giorgio. Ze werd in de tweede proef tweede met 193 punten, achter Saskia Leusink met Elvaro die op 196 punten uitkwam.

In de L1 waren Jolijn Kip met Frisbee-Spring (208 punten) en Diana Burgers met Dynalina (202) de winnende amazones. Laura Kampshof debuteerde in het L2 met Roxette en won beide proeven met 202 en 211 punten. Winnaars in de M1-dressuur waren Rogier Molkenboer met Squal Baco K (196 punten) en Ilona Goes met Beautano (186). In de M2 werden beide proeven gewonnen door Marian Navis met Enjoy (199 en 197).

Op zaterdag 1 november zijn de klassen Z1, Z2 en ZZ-licht aan bod. De toegang komend weekend is zoals gewend gratis.

Voor meer informatie: www.psclichtenvoorde.nl