18 april 2024
Home » Sport » Grol 1 uitgeschakeld voor de beker

Grol 1 uitgeschakeld voor de beker

225

Grol 1 is zaterdag 30 augustus uitgeschakeld in de derde bekerwedstrijd uit de poule door FC Horst uit Ermelo. Na het verlies tegen DVS ’33 en het gelijke spel tegen Rheden moest er tegen deze tegenstander, spelend in de 1e klasse zaterdag, gewonnen worden.

De eerste 20 minuten had Grol 1 het initiatief en creëerde enkele mogelijkheden. Na 20 minuten raakte doelman Max de Vries geblesseerd. Bij een corner kwam Max in het vijfmetergebied in botsing met de tegenstander en kwam daarbij ongelukkig ten val en moest het veld verlaten. Hij werd vervangen door Tim Penterman.

Hierna kwamen er wat meer overwicht en mogelijkheden voor FC Horst. Kai Ordelmans liep vervolgens tegen een gele kaart aan. De rust werd bereikt met een stand van 0–0.

Bij aanvang van de 2e helft werd Quint Kristen gewisseld voor Mark Peters. Beiden ploegen kregen mogelijkheden om te scoren. In de 55e minuut werd een terugspeelbal onderschept, waardoor FC Horst 1–0 wist te scoren. In de 65e minuut wist de tegenstander vanaf de 16 meter 2–0 te scoren. In de 68e minuut werd Mart Zieverink gewisseld voor Rick Arink.

De laatste 15 minuten waren weer duidelijk voor Grol 1. Dit resulteerde uiteindelijk in een aanval over rechts in de 90e minuut. Johan Houben bracht Mark Peters in stelling met een diepe bal en deze ging de 16 meter in en wist te scoren in de korte hoek. In de daarop volgende aanval van Grol werd de bal in de 16 meter van Horst gebracht en scoorde Bram Huls met het hoofd de eindstand van 2–2.

Met de 3-0 nederlaag tegen DVS ’33 en 3-3 gelijkspel tegen Rheden, heeft Grol in totaal slechs 2 punten behaald in de poule en is daarmee uitgeschakeld in de beker.

Grol 1 trad aan zonder Lennard Walterbos, Wouter Pillen, Sander Nijhoff, Tim Peters en Jelle Kornegoor.

Volgende week zondag 7 september om 14.30 uur start de competitie met een thuiswedstrijd tegen sportclub Silvolde. Dit wordt een onvervalste Achterhoekse kraker.

Tevens start om 11.00 uur de open dag van de s.v. Grol. De bezoekers kunnen tot 14.00 uur het sportpark bezichtigen, restanten sportkleding tegen een gereduceerde prijs kopen en techniek- en circuittraining van de jeugd bekijken. Voor de allerkleinste jeugd is er een springkussen en mogelijkheid om geschminkt te worden.