19 april 2024
Home » Sport » Grol 1 verliest van vv Vorden

Grol 1 verliest van vv Vorden

151

GROENLO/VORDEN – Grol verliest voor de derde keer dit seizoen van Vorden. Ditmaal met 1 – 0. Het spel van Grol was niet best. Grol probeerde te voetballen op het hobbelige veld van Vorden, maar dit lukte niet. En in de duels was Vorden duidelijk de sterkste. Na 24 minuten scoorde Frank Hiddink voor Vorden met de kop de 1 – 0. Daarna was Vorden ook de gevaarlijkste ploeg. Met name via de verre inworpen van aanvoerder Stefan Eggink en de acties van aanvaller Daan Horstman. Grol kreeg slechts 1 grote kans, pas in de 80e minuut. De schuiver van Jelle Kornegoor ging helaas via Keeper Robin Verstege over de achterlijn. Een jammerlijke nederlaag. Grol moet de komende wedstrijden punten gaan halen om weg te blijven bij de 11e positie en de nacompetitie. Komende zondag staat de moeilijke uitwedstrijd tegen de nr. 10 Leones op het programma. Aanvang 14.00 uur.

Op zondag 28 februari stond de inhaalwedstrijd tegen v.v. Vorden op het programma. De thuiswedstrijd ging duidelijk met 1 – 3 verloren en ook voor de Achterhoekcup trok Grol met 1 – 2 aan het kortste eind. Grol en Vorden stonden bij aanvang van deze wedstrijd met 19 punten uit 15 wedstrijden gelijk. Een zespunten wedstrijd derhalve.

Grol begon met Lennard Walterbos in de basis. Terug na een lange blessure. Michel Kamphuis begon als linksbuiten en Bram Huls startte daarom als linksachter. Mart Willemsen was afwezig vanwege vakantie, Mathijs Warnar is geblesseerd en Kai Ordelmans was geschorst. Ties ten Barge startte daarom in de basis. Grol begon opportunistisch en stoorde Vorden vroeg in de opbouw. Het veld was hobbelig, waardoor goed voetbal niet mogelijk bleek. Dit resulteerde in veel verkeerde inspeelballen, ballen die over de zijlijn vlogen en cornerballen die over de achterlijn verdwenen. Het spel was van beide kanten niet goed en de wedstrijd verliep rommelig. Vorden toonde zich echter veel sterker in de duels. Grol toonde veel inzet en probeerde het wel, maar kwam tekort.

Vorden werd met name gevaarlijk door de verre ingooien van aanvoerder Stefan Eggink en via de acties van aanvaller Daan Horstman. Dit zorgde voor de nodige chaos, van waaruit Vorden haar kansen creëerde. Na een kwartier spelen begon Vorden steeds meer aan te dringen. Een kopbal ging net over en een schot van Daan Horstman kon maar net van de lijn worden gehaald. In de 24e minuut was het dan toch raak voor Vorden. Een afgeketste ingooi werd opnieuw voorgezet en Frank Hiddink kon geheel vrijstaand eenvoudig inkoppen: 1 – 0.

Grol kon daar in de eerste helft weinig tegenover zetten. Een kopballetje naast het doel. En een fraai schot van Mart Zieverink dat maar net over het doel ging. In de opbouw van Grol ging er veel mis, waardoor Vorden na de goal ook nog de nodige kansen kreeg. Een aanval van Daan Horstman kon maar net onderschept worden en een schot van Mike van Lingen kon door Max de Vries over het doel worden getikt. Uit de opvolgende corner kopte Daan Horstman op de lat. En vlak voor rust kopte Mike van Lingen in vrije positie over. Grol mocht blij zijn dat het bij rust maar met 1 – 0 achterstond.

In de tweede helft werd het spel van Grol er niet veel beter op. Integendeel. Een eenvoudige maar hobbelende terugspeelbal werd door Max de Vries tot corner verwerkt. En Lennard Walterbos gleed uit bij het nemen van een corner. Vorden werd nog één keer gevaarlijk vanuit een ingooi van Stefan Eggink, maar de bal flipperde gelukkig voor Grol het 16-meter gebied weer uit. Ondanks het slechte verloop van de wedstrijd zette Grol het laatste kwartier toch nog alles op alles. Dit toont wel de strijdlust en de positieve instelling van het team van Jeroen Burghout. En bijna werd dit ook nog beloond. Jelle Kornegoor kwam in scoringspositie na een goede actie van Michel Kamphuis op links. De schuiver van Jelle ging echter via keeper Robin Verstege achter. Vanuit de opvolgende corner belandde een kopbal van Jelle bij de tweede paal op een Vorden verdediger. Grol bleef aandringen maar scheidsrechter van Beersum floot na 94 minuten af. Eindstand derhalve: 1 – 0.

Met deze nederlaag moet Grol naar onderen kijken en zorgen dat het wegblijft van positie nummer 11 en de nacompetitie. Een lastige opgave, maar zeker mogelijk.

Zondag 6 maart speelt Grol tegen de nr 10 op de ranglijst Leones in Beneden-Leeuwen. Aanvang 14.00 uur.