Home » Groenlo » Spectaculaire competitiestart voor Grol

Spectaculaire competitiestart voor Grol

207

Spits Mart Zieverink scoort viermaal

VELP/GROENLO – Na een in alle opzichten en dat voor alle Grolgeledingen verlopen succesvolle jubileumweek in het kader van het 100-jarig bestaan van de sportvereniging Grol, heeft de hoofdmacht van de Groenlose voetbalclub afgelopen zondag voor een spectaculaire competitiestart 2018-2019 gezorgd. In een enerverend duel op het sportpark ‘De Pinkenberg’ in Velp tegen de plaatselijke VVO (Voetbal Vereniging Olympia), wist de equipe van trainer/coach Sander Hoopman een verdiende 1-4 overwinning in de wacht te slepen. ‘Man of the match’ was deze keer spits Mart Zieverink, die alle vier de doelpunten voor zijn rekening nam. Naast een drietal fraaie kopbaldoelpunten, werd bij grote meerderheid van stemmen zijn derde treffer, uit de lucht met links genomen, uitverkoren tot ‘het doelpunt van de week’.

Grol begon in het natuurschoonrijke Velpse voetballandschap in de sterkst mogelijke opstelling. Als gevolg van het feit dat alle selectiespelers blessurevrij en dus voor de hoofdmacht in aanmerking kwamen, waren het Jordy Oonk, Teun Pasman en Quint Kristen, die eerder op de dag onderdeel uitmaakten van Grol 2 en speelde Tycho Riteco afgelopen zaterdag zijn wedstrijdje in Grol O19. In het verlengde hiervan mag niet onvermeld blijven dat naast Grol 1 ook Grol 2 en Grol 3, alsmede Grol O19, Grol O17 en Dames 1 een nieuwe competitiestart beleefden met een overwinning. Voor al deze teams dus Chapeau!

In Velp begon een fris en fruit Grol 1 zeer voortvarend door in de 3e minuut van de wedstrijd reeds een 0-1 voorsprong te laten aantekenen. Een wervelende actie van aanvoerder en tevens aandrijver Michel Kamphuis over links resulteerde in een uitstekende voorzet, die door Mart Zieverink onhoudbaar werd binnen gekopt. Vervolgens duurde het behoorlijk lang alvorens zich een wijziging in de stand aandiende. Wel dienden zich aan Grolzijde diverse kansen aan, maar wisten achtereenvolgens Wouter Rexwinkel na een pass van Luc Berentsen, Eduardo De Sousa Cavalcante met een uitgeprobeerde lob, Roel Bruins van ver buiten het strafschopgebied en Michel Kamphuis na wederom een strijdvaardige actie niet tot scoren te komen. Ruststand derhalve 0-1.

In de beginfase van de tweede helft diende zich een periode aan, waarin Grol het behoorlijk moeilijk had tegen een opportunistisch VVO. In deze fase was het met name goalie Wessel Baarslag, die zijn goede vorm toonde en daarmee de Grol-elf in het zadel hield. Maar na amper een kwartier spelen in de tweede helft was het wederom captain Michel Kamphuis die een voorzet lanceerde, waaruit Mart Zieverink onberispelijk met het hoofd scoorde: 0-2. Ondanks deze verdiende voorsprong diende zich toch nog een spannende fase aan. Dit was met name het gevolg van het feit dat Michel Kamphuis door een grove actie van een VVO-speler met een op het oog zware enkelblessure uit de wedstrijd werd geschopt. Het team van Grol raakte daardoor enigszins de weg kwijt, hetgeen resulteerde in een op dat moment onverdiende tegentreffer: 1-2. De spanning was helemaal terug in de wedstrijd, maar Mart Zieverink maakte daar in de 32e minuut van de tweede helft een eind aan door met links verwoestend uit te halen met een voor de goalie van VVO niet te pareren schot: 1-3. Toen in de 37e minuut Wouter Rexwinkel vanaf de rechter vleugel zijn spits nog eens op maat wist te bereiken, was het dezelfde Zieverink die met het hoofd de eindstand op 1-4 bepaalde. Voor VVO kreeg de wedstrijd helemaal een desastreus einde omdat speler Justin van Reem als gevolg van een tweede gele kaart van de goed leidende scheidsrechter Mark Pelgrom voortijdig de kleedkamer mocht opzoeken.
Zondag 7 oktober a.s. staat de tweede competitiewedstrijd op het programma. Grol treedt dan op het sportpark Den Elshof in Groenlo aan tegen Gendringen. Aanvang: 14.30 uur.