Home » Grol behaalt een zwaarbevochten gelijkspel tegen SML

Grol behaalt een zwaarbevochten gelijkspel tegen SML

163

GROENLO – Na twee pijnlijke nederlagen in de derde klasse C van de KNVB tegen respectievelijk Ruurlo (thuis) en VDZ (uit), wist Grol 1 afgelopen zondag

Na een ver onder de maat gespeelde eerste helft

GROENLO – Na twee pijnlijke nederlagen in de derde klasse C van de KNVB tegen respectievelijk Ruurlo (thuis) en VDZ (uit), wist Grol 1 afgelopen zondag een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen tegen SML. Een einduitslag die een juiste weergave is van de door beide partijen op het hoofdveld van het sportpark Den Elshof gespeelde wedstrijd. Neemt niet weg dat Grol, met name in de tweede enerverende helft, mogelijk ook nog de volle winst voor zich had kunnen opeisen. Ware het niet dat men hiervoor enerzijds niet de medewerking had van scheidsrechter Ronny Mulder uit Deventer en anderzijds omdat linkerspits Tycho Riteco tijdens een slotoffensief, en dat in de blessuretijd van de wedstrijd, verzuimde om in een ideale scoringspositie zijn ploeg aan de volle buit te helpen.

Vierde Grol op 18 september van dit jaar het 100-jarig bestaan, SML uit Arnhem beleefde het eeuwfeest reeds op 1 september 2011. SML, dat staat voor ‘Sport Maakt Lenig’. De op het sportcomplex ‘De Bakenberg’ in Arnhem-Noord gehuisveste voetbalclub telt circa achthonderd leden en beschikt over circa veertig teams. De hoofdmacht van deze in Arnhem hoog aangeschreven voetbalclub was afgelopen zondag dus de tegenstander van Grol 1 en toonde daarbij eveneens aan over een erg stabiele ploeg te beschikken.

De equipe van Groltrainer Sander Hoopman, zonder de nog minimaal tot aan de winterstop geblesseerde aanvoerder Michel Kamphuis, presteerde in de eerste helft duidelijk beneden de maat. Aan de organisatie in alle drie de linies mankeerde het nodige met het gevolg dat men elkaar maar moeilijk wist te bereiken. Een daarom benedenmaatse eerste helft had tot gevolg dat de eerste doelpogingen aan Grolzijde pas plaatsvonden halverwege het eerste voetbalbedrijf. Deze pogingen dienden zich onder andere aan bij een door Luc Berentsen genomen vrije trap, bij een verwoestende uithaal vanuit de tweede lijn van verdediger Ramon Landewers en bij enkele kansjes van spits Mart Zieverink.

De tweede helft was amper drie minuten oud toen SML een 0-1 voorsprong nam via een verrassend snelle actie van Coen Jansen over links, die Groldoelman Wessel Baarslag kansloos liet. De teleurstellende achterstand kende ook een positieve kant. Dit omdat de Grolploeg vanaf dat moment koos voor een soort gewelddadig offensief om in ieder geval de gelijkmaker te bewerkstelligen. Dit lukte in de 68e minuut toen een geslaagde actie van Wouter Rexwinkel met een strakke, harde pass Luc Berentsen bereikte, die de bal voor het inschieten had: 1-1. Dezelfde Berentsen moest in de 87e minuut een grove overtreding in het strafschopgebied accepteren, waarbij scheidsrechter Mulder (hij liet zich gelden bij kleine akkefietjes en zag grote overtredingen over het hoofd) liet doorspelen in plaats van de rode kaart te trekken en Grol een strafschop toe te kennen. Omdat zoals vermeld Tycho Riteco in de blessuretijd verzuimde om Grol aan de overwinning te helpen, werd de einstand 1-1.

Zondag 2 december a.s. speelt Grol om 14.00 uur op het sportpark De Bezelhorst in Doetinchem tegen de plaatselijke VV.