20 april 2024
Home » Groenlo » Grol – De Zweef 0 – 0

Het eerste elftal van s.v. grol heeft zondagmiddag in eigen huis gelijk gespeeld tegen de De Zweef. De eindstand eindigde in een 0-0.

Deze keer zeker geen spectaculaire ontmoeting, maar een wedstrijd waarbij beide teams van meet af aan een verdedigende tactiek hanteerden, met andere woorden een 4-4-2 systeem, dat nou niet direct bekend staat als super aanvallend voetbal.

Wat Grol betreft, had het team van trainer/coach Jos Heutinck geen andere keuze of zoals de Zieuwentse oefenmeester het zelf na afloop van het doelpuntloze duel verwoordde: “Niet dat ik mij daarachter wil verschuilen, maar wanneer je vleugelspelers als Sjors Storkhorst en Mark Peters tot je beschikking hebt, heb je meerdere, beter gezegd andere mogelijkheden. Hiermee wil ik niet zeggen dat wij ons aangepast hebben aan de speelwijze van De Zweef. Alhoewel ik wel moet bekennen dat de Nijverdalse ploeg in deze competitie heeft bewezen goed te kunnen presteren tegen aanvallende ploegen. Vóór de aftrap tegen Grol als promovendus 20 punten scoren uit 11 gespeelde wedstrijden is natuurlijk niet misselijk. Desalniettemin vind ik dat wij vandaag goed gepresteerd hebben. Wij hadden de wedstrijd weliswaar kunnen winnen, maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat wij de wedstrijd bij wijze van spreken, en dat zelfs nog in de blessuretijd, evengoed hadden kunnen verliezen.”

De misschien wel mooiste kans om de wedstrijd in het voordeel van Grol te kunnen beslissen, deed zich in de tweede helft voor en dat na circa 75 minuten spelen. Invaller Mathijs Warnar speelde zich op links op excellente wijze vrij en gaf vervolgens een beauty van een voorzet op Jelle Kornegoor, die de bal keihard in het doelgebied van de tegenstander deponeerde, waarna spits Mart Zieverink in feite alleen maar tegen de bal hoefde aan te lopen om de enige en mogelijke beslissende treffer van de wedstrijd te scoren. Een schitterende aanval, die door trainer Jos Heutinck becommentarieerd werd met de opmerking dat Kornegoor in plaats van hard te schieten de bal met de binnenkant van de voet breed had moeten leggen op de aanstormende spits met de naam Zieverink.

Neemt niet weg dat de wedstrijd in zijn totaliteit voor de neutrale toeschouwer de juiste einduitslag heeft gekregen. Beide ploegen speelden tactisch gedisciplineerd en wisten zich zowel in de eerste als in de tweede helft geen echte grote kansen te creëren, maar beperkten zich in de bij vlagen aan de dag gelegde aanvalsdrift tot een serie kansjes.

Los van het gegeven dat zich aan Grolzijde min of meer doelrijpe kansen voordeden via onder andere schoten van Johan Houben, een kopbal van Kai Ordelmans, alsmede via eveneens een kopbalpoging van Mart Zieverink, kwam de thuisclub goed weg na een zeer ongelukkige terugspeelbal van Kai Ordelmans en een precisie lob van grote afstand, die goalie Max de Vries bijna verraste.

Hopelijk vallen de blessures van de uitgevallen Michel Kamphuis en Mart Zieverink mee, zodat de Grolequipe zondag a.s. uit tegen SC Bemmel met een goed resultaat de winterstop kan ingaan. Grol 1 speelt op dinsdag 16 december a.s. in en tegen Varsseveld nog een wedstrijd om de Achterhoek Cup (aanvang: 20.00 uur).