20 april 2024
Home » Groenlo » Grol diep in tweede helft naar zege

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Luctor et Emergo, ik worstel en kom boven, een spreekwoordelijk gezegde en tevens fraaie clubnaam dat de opponent van Grol zeker vooraf inspiratie gegeven zal hebben. Eens breekt wellicht de fase aan dat het team van coach Eric van Zutphen net als stadsgenoot Heracles naar boven worstelt door de punten bijeen te sprokkelen. Vooraf hoopt men natuurlijk in het Grolkamp dat deze wens in het onderlinge treffen nog niet bewaarheid gaat worden. Immers om van de onderste regionen weg te komen zal er door Grol, zeker tegen de hekkensluiter, in een z.g. zespunten duel gewonnen moeten worden.

Grol kwam tegen het geplaagde Almelose team reeds vroeg in de wedstrijd op voorsprong nadat Kai Ordelmans een doorgekopte bal van Sander Nijhoff in de 8ste minuut eenvoudig binnen wist te tikken. Niets leek de ploeg in de weg te staan om zich over het vooraf geschetste scenario zorgen te maken. Maar hoe anders zou het onderlinge duel verlopen. De ploeg van trainer Eric van Zutphen, bij aanvang van het seizoen raakte hij maar liefst zeven basisspelers kwijt, stroopte de mouwen op en wist op basis van werklust lang stand te houden tegen Grol dat zeker niet haar beste wedstrijd van het seizoen op de mat wist te leggen. Als excuus mocht wellicht de hobbelige grasmat van sportpark de Horst gelden, iets waarin men in deze tijd van het seizoen overigens terdege rekening moet houden.

Niettemin kreeg Grol in de eerste helft een aantal mogelijkheden om de score hoe dan ook uit te breiden. Voor het doel van keeper Danny Barends ontbrak het veelal aan accuratesse en vernuft om de stand op het scorebord een andere, lees positievere aanblik te geven. Na een half uur spelen, letterlijk in de 30ste minuut, haalde Abdullah Kaplan hard uit, maar Grolgoalie Max de Vries wist zijn schot in de korte hoek nog te keren. In het vervolg van dit spelmoment haalde linkerspits Fikin Balain wel het voordeel voor zijn team door met zijn treffer de beide partijen weer op gelijke hoogte te brengen. Vijf minuten voor de thee wist Chris Boddeman de bal net voor de aanstormende Jelle Kornegoor weg te koppen om zo een nieuwe achterstand te voorkomen.

Bij aanvang van de tweede helft bleef Kai Ordelmans in de kleedkamer achter en nam Rick Arink zijn plek in. Met die verstande dat Thomas Porskamp een linie lager ging spelen. Vooralsnog leverde de ingreep van Groltrainer Jos Heutinck niet het gewenste doel op. Na een schotpoging van Chris Boddeman dat geen doel trof, kroop Grol door het oog van de naald. Zeker wanneer Fikin Balian attenter was geweest om de bal voor open doel binnen te lopen.

Grol was bij tijd en wijle zoekende en kon haar ritme niet goed vinden. Ook de afvallende ballen waren in deze fase doorgaans voor de thuisploeg dat alles op alles zette om een positief resultaat te behalen. Na ruim een uur spelen moest Max de Vries handelend optreden na acties van o.a. Fikin Balian en Niek Kamphuis, welke bepaalt niet van gevaar ontbloot waren. In het laatste kwartier legde Grol het accent nog meer naar voren, de risico van een snelle uitbraak van de gastheren op de koop toe nemend.

Met nog tien minuten op de klok tastte keeper Barends mis door de bal niet klem te hebben, waardoor Jelle Kornegoor dit buitenkansje al koppend wist te verzilveren, 1-2. Slechts twee minuten later werd de snel opkomende Michel Kamphuis binnen de zestien ten val gebracht, waardoor scheidsrechter Midden gedecideerd naar de stip wees. Aan Lennard Walterbos was deze klus wel besteed, met een strakke schuiver schoot hij vanaf elfmeter de 1-3 binnen. Vanuit de moed der wanhoop bij de gastheren trachtte Tony ten Kate de stand nog een ander aanzicht te geven, maar hieraan gaf de Grolgoalie geen medewerking. Al met al een moeizaam tot stand gekomen overwinning dat de schoonheidsprijs niet verdiende, maar wel drie kostbare punten toevoegde aan de ranglijst. Luctor et Emergo – Grol 1 – 3

a.s. Zondag 7 december wacht Grol de thuiswedstrijd tegen De Zweef uit Nijverdal.Aanvang 14.30 uur.

Uitslagen 1e klasse E

Luctor et Emergo – Grol 1 – 3
Rheden – Longa ’30 1 – 3
Alverna – Rood Wit 2 – 3
Silvolde – Heino 0 – 1
Hoogland – Concordia Wehl 2 – 2
SC Bemmel – Rigtersbleek 1 – 5
De Zweef – TVC ’28 2 – 2

Stand 1e klasse E

1. Alverna 11 – 30
2. Rigtersbleek 11 – 22
3. Hoogland 11 – 21
4. Silvolde 11 – 20
5. De Zweef 11 – 20
6. Heino 11 – 19
7. SC Bemmel 11 – 17
8. Longa ’30 11 – 16
9. Rood Wit 11 – 15
10. Grol 11 – 11
11. TVC ’28 11 – 10
12. Rheden 11 – 7
13. Concordia Wehl 11 – 5
14. Luctor et Emergo 11 – 1