Home » Grol doet zich zelf te kort tegen Rheden

Grol doet zich zelf te kort tegen Rheden

159

Bal in goal | Foto: Marcel Houwer

GOENLO/RHEDEN – Net als vorige week tegen MASV vergat Grol, ditmaal tegen Rheden, de kansen af te maken. In de eerste helft creëerde Grol maar liefst zeven grote kansen, tegen Rheden slechts één. Ruststand was echter 0 – 0. De tweede helft was minder kansrijk en ging het gelijk op. Zes minuten voor tijd kwam Grol zelfs 1 – 0 achter. Gelukkig wist men een paar minuten later de meer dan terechte gelijkmaker te scoren. Een doorgekopte bal van Jordy Oonk werd door Luc Berentsen over de keeper heen gelobt: 1 – 1. Dit was tevens de eindstand. Met dit gelijkspel heeft Grol zich, gezien de kansen, echter tekort gedaan. Zeker nu het dringen wordt om de derde positie op de ranglijst, dat wellicht recht geeft op nacompetitie.

Grol begon zondag 24 maart in Rheden zonder Dudu, die een schorsing uitzat. Voor hem weer terug in de basis Bjorn te Braake. Veel Grolsupporters kwamen te laat en misten de eerste helft vanwege een fikse file bij Duiven. Op het hobbelige grasveld van Rheden was het lastig voetballen, maar beide ploegen wisten hier goed mee om te gaan. Ze gaven elkaar weinig ruimte en scheidsrechter Verweij liet veel doorgaan, hetgeen een pittige maar faire partij opleverde.

In de eerste twintig minuten gebeurde er weinig, maar daarna beleefde Grol een zeer goede fase met veel kansen. Met name Wouter Rexwinkel en Mart Zieverink waren de spil in de meeste aanvallen. Een voorzet van Wouter Rexwinkel werd net overgekopt door Mart Zieverink. En even later ging een kruislings schot van Mart Zieverink net voorlangs. Wouter schoot daarna via een verdediger naast. Het geluk zat trouwens ook niet mee. Een schot van de keeper, die zich ver naast het doel bevond, werd door Luc Berentsen vanaf de middenlijn in één keer geschoten. Bal vloog net naast de kruising. Een kopbal van Mart Zieverink van dichtbij ging richting handen van de keeper. De grootste kansen waren echter vlak voor rust voor Wouter Rexwinkel. Twee keer door Mart Zieverink weggestuurd met de kop. En twee keer vrij voor de keeper schiet Wouter op de keeper. Rheden kon daar slechts één gevaarlijke actie tegen over zetten. Alan Hermsen kopte een corner goed in, maar Wessel pakte deze vakkundig op de doellijn. Ruststand derhalve: 0 – 0.

In de tweede helft startte Michel Kamphuis voor Doné Emaus die geblesseerd uitviel. Veel duels over en weer. Af en toe leek het gevaarlijk te worden, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Mede door goed verdedigingswerk onder leiding van Mart Willemsen gaf Grol de gehele wedstrijd weinig weg en had Wessel Baarslag weinig te doen. Grol leek op een gegeven moment dicht bij een voorsprong, maar Wouter Rexwinkel liet de bal bij de tweede paal van zijn lichaam springen. En Luc Berentsen kopte te zacht richting de Rheden keeper. Het was dan ook zuur dat Rheden vlak voor tijd de 1 – 0 wist te scoren. Een voorzet kwam door onoplettendheid bij Grol zomaar pardoes bij hun topscorer Patrick d’Hulst terecht die bij de tweede paal eenvoudig kon binnen koppen. Grol toonde echter flexibiliteit en ging vol op de aanval. Dit leverde een paar minuten later al de gelijkmaker op. Doorkoppen van invaller Jordy Oonk bracht Luc Berentsen in stelling. Hij lobte bedoeld of onbedoeld de bal prachtig over keeper Marko van Buenen in het doel: 1 – 1. Tevens de eindstand.

Grol komt hier mee op de 6e plaats met 1 punt achterstand op de nummers drie, vier en vijf. Komende zondag staat de inhaalwedstrijd uit tegen Pax op het programma. Aanvang 14.00 uur.