25 april 2024
Home » Groenlo » Grol geeft overwinning uit handen

Volleybal vereniging Grol moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen het sterke BOVO uit Aalten. Dit was tevens een weerzien met oud-grollenaar Jeroen Brockotter (en wellicht toekomstig Grolspeler). Grol kon deze middag niet beschikken over Robert ten Bruin (weekend weg) en Randy Keunekamp (geblesseerd). Gelukkig hadden we met Bas te Brake en Menno Huisman 2 goede spelers kunnen toevoegen aan de wedstrijdselectie.

(2-3: 25-21 / 25-18 / 19-25 / 22-25 / 12-15)

Grol begon goed aan de wedstrijd en BOVO vrij slap. Daardoor liep Grol direct een paar punten voor. BOVO kon grip krijgen op de buitenaanvallers van Grol, waardoor Grol de 1e set naar zich toe trok met 25-21. Ook in de 2e set was BOVO nog niet echt bij de les. Hun servedruk was nihil, terwijl Grol lekker stond te serveren en aan te vallen. Dit resulteerde in een 25-18 winst. BOVO dat al 44 wedstrijden ongeslagen was zag de bui al hangen, zouden Groenlo dan toch een brug te ver zijn?

Helaas voor Grol herpakte BOVO zich in de 3e set. De servedruk ging omhoog en passend had Grol het moeilijk, waardoor de aanvallers van Grol niet altijd goed bediend konden worden. BOVO pakte de set met 25-19.

In de 4e set kwam Grol direct 5 á 6 punten achter, waardoor het de hele set achter de feiten aan liep. Aan het eind van de set kwam Grol knap terug en trok bij de 19 punten de stand gelijk. Daarna scoorde BOVO 2x op rij. Sean sloeg daarna een bal diagonaal snoeihard in, maar tot verbazing van zowel Grol als BOVO kreeg BOVO het punt. In plaats van 20-21 stond het ineens 19-22. Dit was Grol te machtig en BOVO pakte de set met 25-22 en trok de stand gelijk.

In de 5e set ontsprong zich een waar gevecht. Scores werden gelijk verdeeld en tot 9-9 ging het gelijk op. Daarna pakte Grol een voorsprong van 11-9, maar toen kwam BOVO weer langszij en werd de stand 12-12. BOVO pakte de side-out (13-12) en scoorde een direct punt met een ace gevolgd met een geweldige blokactie waardoor BOVO er alsnog met 15-12 met de winst vandoor ging. Grol heeft fantastisch gespeeld en had eigenlijk meer verdiend.

Donderdag mogen we uit naar Terborg voor een wedstrijd tegen Volverrijs.