19 april 2024
Home » Sport » Grol H.V. DA1 – UGHV DA1 (28-14)

Grol H.V. DA1 – UGHV DA1 (28-14)

215

GROENLO – Nog drie wedstrijden te gaan. Eén punt voor op de nummer twee, dus het belang hoefde niet verteld te worden aan de meiden van Grol. Voor de wedstrijd zag Grol al dat de nummer twee UDI verloren had, dus bij winst zou Grol 3 punten los staan. In het wedstrijdgesprekje voorafgaand aan de wedstrijd werd deze mededeling met gejuich ontvangen, dus de druk was er af. Maar ja of dit goed is om dit te vertellen moest nog blijken.
Bij het ingooien van de keepers stapte Nikki op een bal, dus of ze mee zou kunnen doen? Gelukkig was Lorin na een lange blessure weer van de partij. Nikki kon toch beginnen met de wedstrijd.

De meiden begonnen goed, UGHV kon volgen maar Grol bleef aan de goede kant van de score. In het midden van de eerste helft konden de meiden uitlopen van 7-5 naar een ruime voorsprong van 16-7 bij rust. De meiden speelden erg goed en UGHV kon niet bij blijven.

De tweede helft startten de meiden van Grol weer goed en het verschil bleef rond de 10 doelpunten voorsprong hangen. Na tien minuten werd Nikki gewisseld en kon Lorin het keepen overnemen. Ze deed het weer ouderwets. UGHV kon ook de tweede helft maar 7 keer scoren. De eindstand was 28-14.
Extra vermeld mag worden dat er vanuit de hoeken maar liefst 6 doelpunten werden gescoord. Dit gebeurt niet vaak, dus dat is een prima opsteker voor de komende twee wedstrijden.

De meiden van Grol staan nu 3 punten voor op de nummer 2; UDI, dus volgende week tegen HCL/Groessen-Loo zou Grol al kampioen kunnen worden in Duiven.