20 april 2024
Home » Sport » Grol hard onderuit tegen RKZVC

LICHTENVOORDE – Na de 0 – 3 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Longa ’30 speelde Grol op zaterdag 26 augustus op het Keitoernooi de tweede wedstrijd tegen 1e klasser RKZVC. Grol stond onder leiding van Frencis Malawau omdat hoofdtrainer Sander Hoopman op vrijdag een operatie aan het scheenbeen heeft ondergaan.

Speelde Grol tegen Longa een uur lang nog redelijk, tegen RKZVC kwam het eigenlijk geen moment in de wedstrijd. De ploeg van Laurens Knippenborg met Wouter Pillen centraal achterin was twee klassen beter en domineerde de gehele wedstrijd. Grol creëerde maar enkele kleine kansjes. Veel verder dan een rollertje van Mathijs Warnar in het begin, een afstandschot van Quint Kristen vlak voor rust en een schot van Quint vlak na rust kwam men niet.

Zieuwent daarentegen creëerde zich met speels gemak legio mogelijkheden. Grolkeeper Tim Penterman had een drukke avond en stond menigmaal oog in oog met een speler van RKZVC. Gelukkig keepte hij een zeer goede wedstrijd en zorgde hij er met voortreffelijke reddingen persoonlijk voor dat Grol niet met dubbele cijfers de boot in ging. Bij rust stond Grol 0 – 2 achter door doelpunten van Jens Schutten. In de tweede helft werd het 0 – 5 door doelpunten van Toby Bokkers en Joey Belterman en een ongelukkig eigen doelpunt van Luc Berentsen.

Door dit resultaat is Grol als 4e geëindigd op het Keitoernooi en door deze hoge uitslag werd RKZVC op doelgemiddelde toernooi winnaar.

Komende zondag speelt Grol de eerste bekerwedstrijd tegen Ruurlo. Aanvang 14.00 uur. Locatie: sportpark ‘t Rikkelder in Ruurlo.