16 april 2024
Home » Groenlo » Grol heren 1 net op tijd bij de les

Afgelopen zaterdag was het keurkorps van Peter Smeenk de gastheer van de mannen van Devoc uit Delden. Op zich een nieuwe tegenstander voor ons, maar toch 2 bekenden. 2 spelers van Devoc waren eerder in het seizoen namelijk nog 2e scheidsrechter bij onze wedstrijd tegen respectievelijk AAstad en Gemini.

3-2 ( 16-25 / 25-22 / 19-25 / 25-15 / 18-16)

Aangezien sommigen nog wat naweeën hadden van het prinsenbal wilde Peter geen risico nemen en speelde Maurice deze zaterdag niet als Libero. In de basis voerde Peter 1 wijziging door. Thomas, die wat last had van zijn heup en 2x niet had getraind, moest plaats maken voor Nick die juist goed had getraind die week en werd daarvoor beloond met een basisplaats.

Grol begon de wedstrijd slap en liep al snel achter de feiten aan. De pass lag onder het normale niveau en daarbij konden we weinig druk uitvoeren met de service. In de rally waren we vaak te slordig, waardoor we Devoc in de kaart speelden. Devoc haalde de 1e set dan ook vrij simpel met 25-16 binnen.

In de 2e set begon Grol karakter te tonen. Het spel was nog steeds ondermaats, maar met vechtvolleybal kwam Grol een heel eind, zo ver zelfs dat Grol op 24-22 hun 1e setpoint binnen kon slaan.

Het karakter waarmee Grol de 2e set had gewonnen was echter in de 3e set weer verdwenen. Devoc speelde ook niet goed en waren zeker niet beter, maar speelden wel slimmer. Grol ging de 3e set dan ook weer vrij kinderlijk met 25-19 de boot in.

In de 4e set sloeg het spelbeeld eindelijk om in het voordeel van Grol. Grol nam snel een ruime voorsprong en begon ook beter en sneller te spelen. Devoc was het antwoord volledig schuldig en kon geen vuist maken. Naarmate de set vorderde nam de voorsprong toe met een 25-15 als eindresultaat. 2-2!

Een 5e set. Gelukkig hadden we dit seizoen nog geen enkele 5-setter verloren, dus dat is psychologisch mooi meegenomen. Grol begon goed aan deze 5e set en nam direct een 4-0 voorsprong, Devoc kwam echter terug naar 4-3. Grol speelde beter en liep weer weg. Met 8-4 gingen we wisselen van kant. Grol bleef goed door spelen en op 14-11 had Grol zijn 1e matchpoint, maar door 2 passfouten van Robert en Randy en een aanvalsfout van Sean werd het 14-14. Grol kwam daarna weer op 15-14, maar Devoc zette nog eenmaal aan en toen kwam Devoc op matchpoint 16-15. In de rally’s die daarop volgden gebeurde van alles. Eerst sloeg Sean met uiterste precisie de bal in de hoek van het veld, daar waar heel Devoc claimde dat de bal uit was, maar de goedleidende scheidsrechters hadden het allemaal goed in de smiezen. Grol kwam terug tot 16-16. Daarna verdedigde Grol in de rally een aantal keren geweldig en kon zo de set alsnog met 18-16 binnen hengelen.

Weer een overwinning toegevoegd, laat wel staan een hele krappe, maar toch tegen een ploeg die boven ons staat.

Volgende week spelen wij een belangrijke wedstrijd tegen ISIVOL in de Hoeve, die momenteel 11e staan met 15 punten met slechts 3 punten minder dan Grol. Vandaag waren het bonuspunten, maar volgende week moeten we er staan.