Home » Sport » Grol heren 1 wint van ongelukkig AAstad Almelo

Grol heren 1 wint van ongelukkig AAstad Almelo

198

4-0 ( 25-21/ 25-17/ 25-23/ 25-21)

GROENLO – Zaterdag 4 oktober hadden we eindelijk na 2 uitwedstrijden onze 1e thuiswedstrijd. Voor de wedstrijd werd nog een mooi teamfoto gemaakt met onze shirtsponsoren Rockcafé Taste en Sportcafé Den Elshof. Aangezien het niet helemaal zeker was of Nick ten Bruin tijdig aanwezig kon zijn bij de wedstrijd en het feit dat Koen en Bob nog altijd geblesseerd zijn hebben wij Thomas en Bas bereidt gevonden om met heren 1 mee te doen. Uiteindelijk kwam Nick tot tijdig binnen waardoor we zelfs 2 wisselmogelijkheden hadden. Top voor Nick dat hij het heeft gehaald en op tijd was.

Voor een reeds goedgevulde tribune begonnen we onze warming-up. Bij de tegenstanders vielen 2 bomen op. Gelukkig waren er dit keer maar 2 ipv van 8 zoals vorige week in Deventer. Grol begon deze dag met een nieuwtje. Maurice had zich in een liberoshirt gehezen en ging deze middag de pass verzorgen met Randy. Hierdoor kon Sean zich volledig richten op de aanval en kreeg zo ook Joop rust achterin.

Grol begon vrij geconcentreerd en middels een goede serve en servepass liep Grol al snel weg bij de mannen uit Almelo en pakte al snel een ruime voorsprong van 12-5. In het middendeel van de set liet Grol de concentratie even glippen waardoor de mannen van AAstad tot op 3 punten naderde, daar bleef het echter bij en Grol hengelde de 1e set met 25-21 binnen. De 2e set was een kopie van de 1e set. Bij AAstad liep het niet en zette Grol de passers met een goede serve erg onder druk. AAstad kon daar in tegen weinig uitrichten met hun serve. Deze verdwenen veelal uit of in het net. Als de bal er goed overkwam waren daar Maurice en Randy die de serve pass best in orde hadden. Zonder echt geweldig te spelen haalde Grol vrij makkelijk ook de 2e, 3e en 4e set binnen.

Het ontbrak deze middag aan, het normaal goede, setup-werk van Hidde. Hidde zat helaas niet in de wedstrijd (katertje bokbier!!), maar gelukkig had dit geen consequenties, want de tegenstander was te zwak om hiervan te profiteren. De aanvallers konden gelukkig voldoende mogelijkheden verzinnen om de ballen afdoende op te lossen.

Een 4-0 overwinning in de 1e thuiswedstrijd. 5 welkome punten en nu al 1 punt meer in 3 wedstrijden dan 8 jaar geleden in de promotieklasse over het hele seizoen. Goede punten gehaald tegen een tegenstander die gezien moet worden als een concurrent voor lijfsbehoud. Dinsdag bekeren we in Hellendoorn tegen het plaatselijke SVH.

Zaterdag mogen we naar Losser voor onze 4e wedstrijd tegen Twente Sparta. De 18e is uit naar Bocholt (kermis) en de 25e spelen we thuis tegen Harambee H2.