19 april 2024
Home » Sport » Grol legt basis voor overwinning op Rheden in de eerste helft

Grol legt basis voor overwinning op Rheden in de eerste helft

221

GROENLO – Met de bekerwedstrijd tegen deze tegenstander nog vers in het geheugen, in het bijzonder het schitterende doelpunt, over grote afstand in de slotseconde van Michel Kamphuis waarmee hij de gelijkmaker aantekende, was Grol ditmaal te gast op Sportpark vv Rheden. Dat de “herfst” hier al geruime tijd zijn intrede heeft gedaan, viel onder een heerlijk schijnend zonnetje nauwelijks te ontkennen. Op de overigens goed bespeelbare grasmat namen de gastheren van acquit af aan het initiatief door fel van leer te trekken. Het resulteerde o.a. in een flitsende aanval waarin Rick Smeenk in de 3de minuut vrije doorgang kreeg. Tot opluchting van de meegereisde Grolfans wist hij deze mogelijkheid echter niet te verzilveren.

Daarmee leek de druk voorlopig voor de Groldefensie van de ketel, omdat er een uitstekende fase voor Grol aanbrak. Vanaf de vleugels werden prachtige voorzetten richting de doelmond van goalie Michel Bos verzonden, waarvan het resultaat niet lang op zich liet wachten. Werd eerst op een gave voorzet van Jelle Kornegoor in de 4e minuut niet alert genoeg gereageerd, twee minuten later was het wel raak. Na goed voorbereidend werk van Michel Kamphuis bereikte deze Johan Houben, die vervolgens met een sublieme voorzet Thomas Porskamp in staat stelde de 0 – 1 in de verre hoek binnen te koppen. Nauwelijks  twee minuten later was het wederom de sterk acterende Johan Houben die met een steekbal Lennard Walterbos in scoringspositie bracht. De Grolcaptain vond de verre hoek en liet hiermee de 0 – 2 aantekenen. Luttele minuten later had de riante voorsprong nog verder uitgebreid kunnen worden ware het niet dat Christian Pillen zijn inzet op de kruising zag belanden.

De thuisploeg zette daar alleen razendsnelle counters tegenover. Het middenveld was aan hun niet besteed, met lange halen naar voren werd getracht hun snelle voorwaartsen in stelling te brengen. In de 20ste minuut resulteerde dit in de aansluittreffer. De gastheren wisten in een snelle uitbraak razend snel over te steken, met als gevolg dat Mauro Slütter de ver uitgelopen keeper Baarslag met een uitgekiende beweging kon passeren, 1 – 2. De thuisploeg bleef hierna volharden in haar speltype, middenveld snel overslaan en indien nodig massaal terug. De beste mogelijkheden bleven evenwel voor Grol, bij een soloactie zag Lennard zijn schot op de deklat belanden. Grol had in de eerste helft het overwicht en uit de mogelijkheden die zich voor de gastheren voordeden werd door de Rhedenaren te weinig gecreëerd.

Na de thee kwam de thuisploeg wederom gretig uit de startblokken. Onder aanvoering van o.a. de actieve Rick Smeenk en de uitstekend spelend Martijn Klein Holte werd er behoorlijk druk uitgeoefend op de Groldefensie. Met vereende krachten wist de laatste linie van Grol met de nodige ondersteuning van de middenlinie echter stand te houden. Langzaam maar zeker voetbalde het zich onder de druk uit en werd het doel van de tegenstander met acties bestookt. De bevrijdende derde treffer viel een zevental minuten voor het einde van de officiële speeltijd. Een heerlijk crosspass van Lennard bereikte Mark Peters, die vervolgens Mart Zieverink in stelling bracht. De laatste tikte de bevrijdende treffer voortreffelijk binnen, 1 – 3. De wedstrijd was hiermee gelopen, hoewel er met nog een treffer van Sander Nijhoff in blessuretijd de eindstand van 1 – 4 te noteren viel. Een uitstekende overwinning door een gretig en bij vlagen attractief spelend Grol.

A.s. zondag speelt Grol op Sportpark Den Elshof om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen vv Heino.