19 april 2024
Home » Sport » Grol lijdt verdiende nederlaag tegen SDOUC Ulft

Grol lijdt verdiende nederlaag tegen SDOUC Ulft

133

De hoofdmacht van de sportvereniging Grol is de tweede helft van de voetbalcompetitie 2015-2016 begonnen met een 4-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen SDOUC. Omdat de Ulftenaren in alle linies het betere van het spel hadden, liet de equipe van trainer/coach Jeroen Burghout helemaal terecht de drie punten achter bij de op het sportpark De IJsselweide gehuisveste en in 1908 opgerichte club met de naam ‘Samenspel Doet Overwinnen Ulftse Combinatie’.

Maar toch, een oud gezegde luidt: ‘De eerste klap is een daalder waard!’ Wanneer na nog maar 6 minuten spelen Jelle Kornegoor, dit nadat Mart Zieverink de bal koppend na een hoekschop panklaar had gelegd, een dot van een kans had weten te verzilveren, had het publiek waarschijnlijk een totaal andere wedstrijd te zien gekregen. Dit mede omdat deze vroege domper reeds in de 10e minuut van de eerste helft werd beantwoord door het team van trainer/coach Iwan Went. Het was Ron Prinsen, die eerst op de paal knalde en vervolgens in de rebound alsnog scoorde: 1-0.
Grol miste in de basisopstelling de reeds langdurig geblesseerde Lennard Walterbos en centrale verdediger, tevens aanvoerder Wouter Pillen. Als gevolg hiervan speelde Michel Kamphuis noodgedwongen laatste man, terwijl hij als linksachter mede vanwege zijn inspirerende rushes richting de voorste linie, node werd gemist. Ook had Burghout ervoor gekozen om Mathijs Warnar, in de afgelopen week in dagblad De Gelderlander nog gekozen tot de spits van de eerste seizoenshelft, buiten de basisopstelling te laten. Met Eduardo De Sousa op links, Jelle Kornegoor op rechts en de teruggekeerde Mart Zieverink in de spits, werd er geopteerd voor een 4-3-3 formatie, hetgeen zeker in de eerste helft een hapklare brok bleek voor SDOUC. In die 45 minuten lieten de Ulftenaren de bal moeiteloos rondgaan, moest de Grolachterhoede zich tot paniekerig verdedigen beperken en wist men dientengevolge niet aan het opbouwen op tweede klasse niveau toe te komen. Verder werd duidelijk dat een speler als Johan Houben veel beter uit de verf komt aan de linker flank dan in een centrale, in voetbaltermen ‘nummer 10 positie’ op het middenveld.

SDOUC wist in de eerste helft goed te profiteren van de tekortkomingen in de Grolploeg. Zo was het Roel Wilbrink, die in de 17e en 47e minuut van de eerste helft goalie Max de Vries het nakijken gaf, waardoor de Grollenaren noodgedwongen met een 3-0 achterstand gingen rusten. Ook die stand had er anders uit kunnen zien, wanneer Mart Zieverink even vóór de theepauze bij een 2-0 stand een door Eduardo Sousa voorbereide kans vrij voor de keeper had weten te verzilveren.
Mogelijk vanwege de riante voorsprong zakte SDOUC in de tweede helft enigszins weg, waardoor Grol beter in het spel kwam. De organisatie stond bij Grol iets beter, hetgeen in de 63e minuut resulteerde in een tegentreffer van Mart Zieverink na een voorzet van Bram Huls. De daarna volgende kansen voor invaller Mathijs Warnar en Mart Zieverink bleven onbenut, waardoor Grol in de derde minuut van de blessuretijd zelfs SDOUC nog de gelegenheid bood om de 4-1 eindstand op het scorebord te laten prijken.

Opvallend detail: Een wedstrijd in de tweede helft verlengd met 10 minuten blessuretijd, een wedstrijd vol met overtredingen, tal van blessuregevallen en dus overwerk voor de beide verzorgers en bovendien een wedstrijd waarbij de goedleidende scheidsrechter (Harald Wendling uit Slijk-Ewijk), geen enkele kaart uitdeelde. Chapeau!

Zondag 31 januari a.s. speelt Grol 1 een thuiswedstrijd op het sportpark Den Elshof tegen FC Winterswijk 1. Aanvang: 14.30 uur.