Home » Groenlo » Grol speelt gelijk tegen Concordia Wehl

Grol speelt gelijk tegen Concordia Wehl

202

Na een weekeinde zonder competitie of bekerverplichtingen, reden interlandvoetbal dat ons overigens ook niet direct in vervoering bracht maar dat even terzijde, trad de hoofdmacht van de s.v. Grol aan tegen Concordia Wehl. De in de onderste regionen van de ranglijst bivakkerende promovendus schonk zichzelf tijdens het eeuwfeest van de club een historisch hoogtepunt door voor de eerste maal in haar clubgeschiedenis naar de 1e klasse te promoveren. Dat de start hierin minder voorspoedig voor de Wehlse ploeg is verlopen heeft mede te maken met de uitloop van een ruim aantal (5) spelers. Niettemin was Grol vooraf aan deze ontmoeting gewaarschuwd, omdat Concordia de afgelopen week in de Achterhoek Cup 2e klasse DVC’26 uit Didam trakteerde op een 3-1 nederlaag en wellicht door dit resultaat het nodige vertrouwen had getankt voor het treffen op Den Elshof. Passie, strijdt en beleving, elementen in de laatste wedstrijden dikwijls onvoldoende ten toon gespreid, waren sleutelwoorden voor deze ontmoeting. Wil Grol tenminste weg komen van de plek op de ranglijst die men zich vooraf in een nieuw seizoen 1e klasse zeker niet toegedicht had.

Vol vertrouwen begon het team van coach Heutinck aan deze pot, zeker nadat voor aanvang het overbekende Grolclublied door de luidsprekers over Den Elshof had gegalmd. Deze klanken waren amper verstomd of de eerste twee mogelijkheden dienden zich aan voor de gasten. Het leek er op dat zij zich niet wilden verstoppen, middels o.a. Joost Rasing en Wouter Jansen kreeg Grolgoalie Wessel Baarslag het nodige werk te doen. Rond de 12e minuut keerde het tij voor zover dit een reden van zorg was geweest voor de thuisploeg. Wouter Pillen kreeg in deze minuut een vrije trap te nemen en brak met een schitterende en onhoudbare trap in de bovenhoek de ban, 1-0. Het verzet van Concordia leek hiermee al gebroken. Zeker nadat, na een sublieme aanval via Johan Houben, spits Mart Zieverink in staat werd gesteld de 2-0 binnen te tikken. Het sein voor een uitstekend vervolg van de eerste helft waarin Grol met goed spel heer en meester was. Logisch gevolg zou en moeten zijn een verdere uitbouw van de score. Deze bleef echter uit mede omdat de kleine doelman Spikker van de gasten zijn kooi inmiddels aardig dichtgespijkerd leek te hebben. Een excellerende Lennard Walterbos schoot na 32 minuten snoeihard op de paal, terwijl in de rebound Johan Houben en Christian Pillen de rust niet wisten te bewaren om doel te treffen. Juist in deze fase hield Concordia keeper zijn team in de race bij talrijke doelpogingen van Grolzijde. Vlak voor het rustsignaal had hij het geluk aan zijn zijde dat Sander Nijhoff op het verkeerde been stond om de bal tegen het net te drukken en daarmee zijn 100ste doelpunt in het Grolshirt had kunnen noteren.

Een oude voetbalwet bleek direct na de thee nog altijd te gelden. Bij het uitblijven van de score, lees uitbreiden, valt de bal aan de andere zijde wel goed. Binnen luttele 20 seconden na de hervatting wist de ijverige Wouter Jansen doelman Baarslag en daarmee het hele Grolteam te verrassen om hiermee de aansluittreffer aan te tekenen, 2-1. Slechts vijf minuten later had Joost Rasing de gelijkmaker op de voet, ware het niet dat keeper Baarslag geen medewerking verleende. De toon was inmiddels gezet, het goede spel dat Grol in de eerste 45 minuten had laten zien was ver te zoeken, waardoor de opponent rook dat er wellicht wat te halen viel in deze partij. Middels twee wissels voor de moegestreden Johan Houben en Christian Pillen trachtte trainer Jos Heutinck de bevrijdende derde treffer te bewerkstelligen. Invaller Mathijs Warnar was hier dichtbij, maar zag zijn inzet via de deklat over gaan. Tien minuten voor het verstrijken van de regulaire 90 minuten verleende het middenveld van Grol onvoldoende weerstand, waardoor een vrije doorgang van Concordia de gelijkmaker opleverde, 2-2. Joost Rasing was de gevierde man die met een treffer voor zijn team een onverwacht punt in de wacht sleepte.

A.s. zaterdag 1 nov. speelt Grol de uitwedstrijd tegen Longa’30 in Lichtenvoorde om 18.00 uur.

Wedstrijd: s.v. Grol – s.v. Concordia Wehl
Eindstand: 2 – 2
Ruststand: 2 – 0
Scoreverloop: 12e min. 1 – 0 Wouter Pillen
18e min. 2 – 0 Mart Zieverink
46e min. 2 – 1 Wouter Jansen
80e min. 2 – 2 Joost Rasing