Grol speelt gelijk tegen Pax in oefenduel

147

GROENLO – De competitiewedstrijd uit tegen Vorden was afgelast. Daarom oefende het team van Jeroen Burghout zondag 14 februari thuis tegen 3e klasser Pax uit Hengelo Gld.

Grol 1 was bijna compleet en startte met Wouter Pillen en Lennard Walterbos in de basis. Alleen Thomas Porskamp is nog geblesseerd tot het einde van het seizoen en Jelle Kornegoor was afwezig in verband met vakantie.

Grol begon geconcentreerd aan de wedstrijd en creëerde direkt enkele kansjes. De eerste grote kans was ook voor Grol. Een boogbal van Ties ten Barge van 40 meter afstand, over de keeper van Pax, belandde helaas net boven de lat op de bovenkant van het doel. Grol was in de eerste helft de ploeg met het meeste balbezit, maar dit was vooral achterin en de vrije man voorin kon maar moeilijk worden gevonden. Na 25 minuten werd het dan toch 1 – 0: Mart Zieverink werd gevonden en hij tikte de bal via een Pax verdediger in het doel.

Na een half uur spelen werden er 5 spelers gewisseld aan Grolkant, zodat alle spelers vandaag een uur speeltijd zouden krijgen. Grol begon hierna iets slordiger te spelen. Pax profiteerde hiervan en scoorde in de 37e minuut de gelijkmaker via een prachtige bal uit de stuit vanaf ca 25 meter: 1 – 1. Grol kreeg hierna via Rick Arink nog een behoorlijke kans, die op links via Michel Kamphuis vrij voor de keeper van Pax werd gezet, maar deze treuzelde te lang en 1 – 1 was daarom tevens de ruststand.

In de 2e helft werd het doel verdedigd door Tim Penterman. Hij kreeg in de 2e helft slechts drie ballen. Na een kwartier was er een grote kans voor Pax van zeer dichtbij, maar die werd gelukkig naast getikt. Twee minuten later was het dan toch raak voor Pax. Een voorzet vanaf de zijlijn kon zomaar vrij worden ingetikt van dichtbij: 1 – 2. Het veld werd witter en het spel werd er niet beter op. Na 65 minuten kwamen er aan Grolzijde weer 5 wissels in. Ook dit kwam de organisatie niet ten goede. Pax kwam nog 1 keer oog in oog met Tim Penterman, maar de bal belandde op de benen van Tim. Grol kreeg daarna ook nog enkele grote kansen. Een kopbal van Mathijs Warnar bereikte slechts de binnenkant van de paal. In de 81e minuut was het dan toch raak. Mathijs Warnar werd goed op links weggestuurd en hij schoof de bal beheersd langs de keeper van Pax:  2 – 2. Twee minuten later leek Grol zelfs nog de winst te pakken. Maar Rick Arink verzuimde vrij voor de keeper. Eindstand derhalve: 2 – 2.

Komende zondag speelt Grol tegen Babberich. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Babberich, omdat in het begin van het seizoen besloten is om de thuis- en uitwedstrijd om te wisselen. Aanvang: 14.00 uur !!!

Opstelling Grol:
Basis: Max de Vries, Michel Kamphuis, Johan  Houben, Mart Willemsen, Wouter Pillen, Ramon Landewers, Rob Temmink, Lennard Walterbos, Eduardo, Ties ten Barge, Mart Zieverink,..

Wissels: Tim Penterman, Mathijs Warnar, Rick Arink, Kai Ordelmans, Bram Huls, Rutger van Schijndel.