Home » Sport » Grol vecht zich naar verdiende overwinning

Grol vecht zich naar verdiende overwinning

172

Gemini h1 – Grol h1 1-3: 21-25 / 25-23 / 22-25 / 30-32

Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Grol aantreden tegen Gemini. Na de ontluisterende nederlaag tegen Favorita hadden de mannen van Grol wat recht te zetten.

Gemini is al jarenlang een vrij geroutineerd team. Het zal dus niet makkelijk worden om in Borculo zo maar de punten op te halen. In ons achterhoofd speelde de wedstrijd van 1 jaar geleden nog die we met veel inzet met 3-2 over te streep trokken.

Grol begon zeer scherp aan de wedstrijd. Passend zat het goed en Maurice kon zijn aanvallers goed vinden. Grol pakte wat punten voorsprong en Gemini was niet bij machte om dit om te draaien, 25-21 winst.

In de 2e set lieten de scheidsrechters zich helaas gelden. Door 3 arbitrale blunders moest Grol uiteindelijk de set met 23-25 aan Gemini laten. In de 3e set begon Grol weer scherp, gelukkig maakten de scheidsrechters weer 2 fouten (#goedmakertjes), maar nu in het voordeel van Grol waardoor Grol de 3e set met 25-22 pakte.

In de 4e set begon Gemini met veel serve druk en Grol was er even niet bij. Gemini liep uit naar een 14-6 voorsprong en dacht de set wel binnen te hebben. Grol bleef echter keihard werken en met veel inzet en een goede serve serie werkte Grol de achterstand binnen 5 minuten om in een 16-14 voorsprong. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen. Op 24-23 kreeg Gemini het 1e setpunt, maar dat werd vakkundig weggewerkt. Vele setpunten wisselden elkaar van beide kanten af. Uiteindelijk vond Grol het op 31-30 mooi geweest, want we moesten nog naar de kermis in Bocholt, en haalde het 5e setpunt binnen en daarmee ook de wedstrijd.

Resultaat: Een geweldig nette 3-1 overwinning en de kater van vorige week enigszins weggespoeld.